Β. Λεβέντης για Κων. Μητσοτάκη: Χαρισματικός αλλά και αμφιλεγόμενη προσωπικότητα

Τετάρτη, 07 Ιουνίου 2017 13:36
UPD:14:21
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης  Λεβέντης σημείωσε πως ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε «χαρισματικός», αλλά και «αμφιλεγόμενη προσωπικότητα».

A- A A+

«Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης κατεγράφη στους σπουδαίους της πολιτικής» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, στην ομιλία του στην ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής που ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του εκλιπόντος πρώην πρωθυπουργού.

Ο κ. Λεβέντης σημείωσε πως ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε «χαρισματικός», αλλά και «αμφιλεγόμενη προσωπικότητα».

Ταυτόχρονα, χαρακτήρισε ως «μεγάλο επίτευγμα συναίνεσης τη συγκρότηση κυβέρνησης το 1989 με Φλωράκη και Κύρκο», από το οποίο, όπως είπε, «εμείς πρέπει να διδαχθούμε».

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Αναφέρθηκε ακόμη στη συμβολή του πρώην πρωθυπουργού στην ίδρυση της Ένωσης Κέντρου αλλά και στο «ιστορικό λάθος να ρίξει το 1965 με αποστασία την κυβέρνηση».

«Είχε μεγάλη αξία αλλά έβαλε τον εαυτό του σε δοκιμασία που έγινε αποστάτης της παράταξής του. Ζούσε ένα εσωτερικό δράμα. Ο άνθρωπος που έκανε τα πάντα να φτιαχτεί η Ένωση Κέντρου αποστάτησε και έριξε αυτή την κυβέρνηση. Ήταν ιστορικό λάθος του που το πλήρωσε», ανέφερε.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή