Μάλι: Οι γαλλικές δυνάμεις σκότωσαν 20 ισλαμιστές μαχητές

Σάββατο, 03 Ιουνίου 2017 09:02
UPD:15:45
REUTERS/JOE PENNEY

Στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας αναφέρεται πως στην επιχείρηση, που διεξήχθη από την Τρίτη 28η Μαΐου ως την 1η Ιουνίου, ενεπλάκησαν αεροσκάφη Mirage 2000 και επιθετικά ελικόπτερα Tigre (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Οι γαλλικές ένοπλες δυνάμεις σκότωσαν περίπου 20 ισλαμιστές μαχητές στη δασική περιοχή Σερμά, στο βόρειο τμήμα του Μάλι, αυτή την εβδομάδα στο πλαίσιο εκτεταμένης επιχείρησης στη χώρα της Αφρικής, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Γαλλίας την Παρασκευή.

Στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας αναφέρεται πως στην επιχείρηση, που διεξήχθη από την Τρίτη 28η Μαΐου ως την 1η Ιουνίου, ενεπλάκησαν αεροσκάφη Mirage 2000 και επιθετικά ελικόπτερα Tigre.

«Περίπου 20 τρομοκράτες εξουδετερώθηκαν και έπειτα από έρευνες ο στρατός κατέσχεσε (...) οπλισμό, πυρομαχικά και άλλους πόρους» προστίθεται.

Οι γαλλικές ένοπλες δυνάμεις επενέβησαν στο Μάλι το 2013 για να αποκρούσουν ισλαμιστές που συνδέονται με την αλ Κάιντα και είχαν καταλάβει μεγάλο μέρος του βόρειου τμήματος της χώρας έναν χρόνο νωρίτερα. Έχουν αναπτυχθεί περίπου 4.000 γάλλοι στρατιωτικοί, η λεγόμενη δύναμη Μπαρχάν, η οποία καταδιώκει ισλαμιστές σε όλη την περιοχή του Σάχελ και της Σαχάρας.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή