Σήμερα η ταφή του Κων. Μητσοτάκη

Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2017 08:58
UPD:09:47
SOOC/Nikos Libertas

Η σορός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη έφτασε το βράδυ της Τετάρτης στα Χανιά, με στρατιωτικό αεροσκάφος C130.

A- A A+

Στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ στα Χανιά θα γίνει σήμερα η ταφή του πρώην πρωθυπουργού και επιτίμου προέδρου της Ν.Δ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα σε ηλικία 99 ετών.

Η σορός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη έφτασε το βράδυ της Τετάρτης στα Χανιά, με στρατιωτικό αεροσκάφος C130. Την σορό μετέφεραν από το στρατιωτικό αεροσκάφος βρακοφόροι με πένθιμη στολή, ενώ γυναίκες με την παραδοσιακή στολή της Κρήτης κρατούσαν λουλούδια.

Μετά την απόδοση τιμών από άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας, σχηματίσθηκε τιμητική πομπή και η σορός μεταφέρθηκε στον ιερό ναό της Αγίας Μαγδαληνής, όπου τίθεται σε λαϊκό προσκύνημα, ενώ αργότερα θα τελεστεί εκεί επιμνημόσυνη δέηση.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με τις αδερφές του Ντόρα, Κατερίνα και Αλεξάνδρα, τα εγγόνια του εκλιπόντος, όλοι οι κοντινοί συγγενείς, οι στενοί συνεργάτες, φίλοι και γείτονες του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη βρέθηκαν στον ναό.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, χιλιάδες άνθρωποι προσήλθαν να αποχαιρετήσουν τον εκλιπόντα. 

«Εργάστηκε για μια δημοκρατική, περήφανη Ελλάδα. Ήταν ηγέτης στον οποίο υποκλίθηκαν πολιτικοί συνοδοιπόροι, αλλά και αντίπαλοι. Δεν έγραψε απλώς τη δίκη του ιστορία. Άφησε το αποτύπωμά του στη νεότερη ιστορία του ελληνικού έθνους. Δεν φτωχαίνει μόνο ο τόπος μας, αλλά όλη η πατρίδα» είπε ο μητροπολίτης Κισσάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή