Προετοιμασίες για τη μετακόμιση των Μακρόν στο Ελιζέ

Τρίτη, 23 Μαΐου 2017 13:52
UPD:14:32
REUTERS/CHRISTIAN HARTMANN

Πριν ακόμα από την ανάληψη των καθηκόντων από τον νέο πρόεδρο, η σύζυγος του Μακρόν είχε εκφράσει την επιθυμία να αναλάβει έναν «πραγματικό ρόλο» στη Γαλλική Δημοκρατία.

A- A A+

Και επισήμως στο Προεδρικό Μέγαρο των Ηλυσίων, από το διαμέρισμα που νοικιάζει τώρα στο Παρίσι, μετακομίζει την επόμενη εβδομάδα το ζεύγος Εμανουέλ και Μπριζίτ Μακρόν, με τις προετοιμασίες να είναι εντατικές.

Η 64χρονη Μπριζίτ Τριονιέ, σύζυγός εδώ και 10 χρόνια του 40χρονου Μακρόν, έχει ετοιμάσει ήδη το γραφείο της, επιλέγοντας ποιος θα είναι ο διευθυντής του.

Πρόκειται για τον Πιερ Ολιβιέ Κοστά, πρώην συνεργάτης του Μπερτράν Ντελανοέ στο δημαρχείο του Παρισιού, ο οποίος είχε παρόμοια καθήκοντα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του Εμανουέλ Μακρόν.

Πάντως, σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπο, το προσωπικό που θα εργάζεται για την πρώτη κυρία της Γαλλίας θα είναι μειωμένο σε σύγκριση με το παρελθόν.

Πριν ακόμα από την ανάληψη των καθηκόντων από τον νέο πρόεδρο, η σύζυγός του είχε εκφράσει την επιθυμία να αναλάβει έναν «πραγματικό ρόλο» στη Γαλλική Δημοκρατία.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή