Β. Λεβέντης: Δεν ψηφίζουμε μέτρα και αντίμετρα

Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017 15:59
UPD:16:00
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Όπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ «είναι άδικο ο πολίτης να φορολογείται κανονικά και ο βουλευτής να απαλλάσσεται».

A- A A+

Δεν ψηφίζει μέτρα και αντίμετρα η Ένωση Κεντρώων, σύμφωνα με τον πρόεδρο Βασίλη Λεβέντη που ξεκαθάρισε ότι θα υπερψηφίσει μόνο το άρθρο 71 το οποίο αναφέρεται στο αφορολόγητο των βουλευτών.

Όπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ «είναι άδικο ο πολίτης να φορολογείται κανονικά και ο βουλευτής να απαλλάσσεται».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων διευκρίνισε, ότι «η Ένωση Κεντρώων θα ψηφίσει αυτή τη διάταξη διότι υποστηρίζει σθεναρά ότι οι βουλευτές πρέπει να μειωθούν από 300 σε 200. Από αυτή τη διάταξη η κυβέρνηση προσδοκά να εξοικονομηθεί ένα ποσό περίπου 3 εκατ. ευρώ ετησίως».

Σύμφωνα με την Ένωση Κεντρώων «εάν μειωθούν οι βουλευτές, όπως προτείνει η Ένωση Κεντρώων, τότε το ποσό αυτό φθάνει στα 60 εκατ. ευρώ ετησίως».

Ο Βασίλης Λεβέντης, στη συνέντευξή του εξέφρασε το φόβο ότι «δεν είδαμε ακόμη το 4ο μνημόνιο» και χαρακτήρισε τα μέτρα «σκληρό πακέτο». «Οι ξένοι μας αναγκάζουν να πάρουμε σκληρά μέτρα γιατί μας θεωρούν πολιτικούς απατεώνες και θέλουν να δέσουν τη χώρα με μέτρα, αφού μας θεωρούν αναξιόπιστους και τόσα χρόνια δεν έχουμε κάνει τις απαιτούμενες και αναγκαίες μεταρρυθμίσεις» εκτίμησε ο Βασίλης Λεβέντης.

Για τον κ. Τσακαλώτο ο Βασίλης Λεβέντης υποστήριξε στη συνέντευξή του ότι «υπέγραψε τα πάντα. Είναι…πετυχημένος όπως και οι προηγούμενοί του. Αλήθεια τι διαπραγμάτευση είναι αυτή; Είπαν ναι σε όλα, δίνουν ένα επίδομα ενώ κόβουν τρία».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο Βασίλης Λεβέντης υποστήριξε ότι «ο Τσίπρας έχει μια αρχομανία, να προσέξει όμως γιατί η αρχομανία είναι καλή για να τον κρατάει λίγο ακόμα στην εξουσία, του προοιωνίζει όμως να έχει κακό τέλος» και επανέλαβε την πρότασή του για οικουμενική κυβέρνηση.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή