Νικόλ Κίντμαν: Έκθεμα σε Μουσείο το νυφικό της διάσημης ηθοποιού

Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017 23:02
UPD:23:02

Η λαμπερή έκθεση δεν παρουσιάζει μόνο νυφικά που φόρεσαν οι πλούσιες και διάσημες της Αυστραλίας αλλά και παλαιότερα νυφικά που φορούσαν οι νύφες στην αποικιακή εποχή, τη δεκαετία του 1920, του 1960 έως και σήμερα.

A- A A+

Το νυφικό της Νικόλ Κίντμαν κοσμεί από σήμερα το Powerhouse Museum, στην καρδιά του Σίδνεϊ, όπου διοργανώνεται έκθεση για την ιστορία της γαμήλιας μόδας.

Το νυφικό του Οίκου Balenciaga, που σχεδίασε ο Νικολά Γκεσκιέρ για τη διάσημη ηθοποιό το 2006, για τον γάμο της με τον Αυστραλό τραγουδιστή Κιθ Έρμπαν, είναι μόλις ένα από τα πολλά που εκτίθενται στις προθήκες του Μουσείου.

Το ιβουάρ φόρεμα από μεταξωτή οργάντζα και δαντέλα είχε εντυπωσιάσει τους καλεσμένους της Κίντμαν στο γάμο της στο Σίδνεϊ, κατά τη διάρκεια του οποίου ο γαμπρός τής έκανε καντάδα, τραγουδώντας της μια από τις επιτυχίες του.

RYAN HERNANDEZ

Η έκθεση με τίτλο «Love Is… Australian Wedding Fashion» (Αγάπη είναι… η Αυστραλιανή Γαμήλια Μόδα) παρουσιάζει περισσότερα από 60 νυφικά, που φόρεσαν εξέχουσες Αυστραλέζες και τα οποία υπογράφουν Αυστραλοί και διεθνούς φήμης σχεδιαστές.

RYAN HERNANDEZ

Στα εγκαίνια, που έγιναν σήμερα, η διευθύντρια του Μουσείου, Γκλίνις Τζόουνς, δήλωσε ότι η έκθεση δεν αφορά μόνο τη γαμήλια τελετή αλλά την ιστορία γενικότερα. «Είμαστε όντως τυχεροί που έχουμε με δανεισμό το νυφικό της Νικόλ. Τα νυφικά καταπλήσσουν σε διάφορα επίπεδα. Μερικές φορές ένα νυφικό έχει μια εξόχως υπέροχη γραμμή ή όμορφα στολίδια. Αλλά το νυφικό της Νικόλ είναι πολύ φίνο, υπέροχο, με όλες αυτές τις εκπληκτικές ιστορικές αναφορές στο σχέδιό του και αυτές τις λεπτομέρειες που το κάνουν τόσο αξιολάτρευτο.

Το παλαιότερο νυφικό της έκθεσης, αυτό που είχε φορέσει η Αν Μάρσντεν το 1822

Η ιδέα της έκθεσης, η οποία θα διαρκέσει έως τις 22 Απριλίου 2018, είναι να εξερευνήσει τη γαμήλια μόδα στην Αυστραλία και να την τοποθετήσει στο πλαίσιο των οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών αλλαγών που διαδραματίζονταν την εκάστοτε περίοδο καθώς και να δείξει την επίδραση κάθε περιόδου στη μόδα και τις τάσεις που επικρατούσαν», τόνισε η Τζόουνς.

RYAN HERNANDEZ

Η λαμπερή έκθεση δεν παρουσιάζει μόνο νυφικά που φόρεσαν οι πλούσιες και διάσημες της Αυστραλίας αλλά και παλαιότερα νυφικά που φορούσαν οι νύφες στην αποικιακή εποχή, τη δεκαετία του 1920, του 1960 έως και σήμερα. Σπάνιο κομμάτι είναι το πιο παλαιό νυφικό της έκθεσης, αυτό που είχε φορέσει η Αν Μάρσντεν το 1822.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή