ΑΕΚ: «Πρωτοφανής κλοπή τίτλου»

Κυριακή, 07 Μαΐου 2017 15:21
UPD:15:22
INTIME SPORTS/ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ VICHOS NIKOS
A- A A+

Για κλοπή τίτλου με πρόθεση και σκοπιμότητα μιλά η ΠΑΕ ΑΕΚ, που τοποθετήθηκε επίσημα με ανακοίνωσή της στα τραγελαφικά γεγονότα του χθεσινού τελικού στο Κύπελλο Ελλάδας.

Τον τόνο, άλλωστε, είχε δώσει πρώτος ο Δημήτρης Μελισσανίδης κατά την αποχώρησή του, όταν χαρακτήρισε «στημένο» το βοηθό διαιτητή Καλφόγλου, ο οποίος δεν υπέδειξε το οφθαλέστατο οφ σάιντ του Ενρίκε στη φάση του γκολ που έκρινε τον αγώνα (2-1) με τον ΠΑΟΚ.

Η Ενωση υπογραμμίζει πως δεν θεωρεί ανθρώπινο λάθος τον μη καταλογισμό της παράβασης, αφήνει αιχμές κατά του ΠΑΟΚ και του Ιβάν Σαββίδη κάνοντας λόγο για δημιουργία «νέου χαλιφάτου» κι αποποιείται της ευθύνης για τα βίαια κι εκτεταμένα επεισόδια που προηγήθηκαν του τελικού στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας.

Η ανακοίνωση

«Στον Βόλο γίναμε μάρτυρες μίας πρωτοφανούς κλοπής τίτλου, που θα περάσει στις μαύρες σελίδες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Από έναν άνθρωπο που με ξεκάθαρη πρόθεση και σκοπιμότητα είχε προαποφασίσει να κρίνει έναν τελικό.

Το ανθρώπινο λάθος το ανεχόμαστε και το έχουμε συγχωρέσει πολλές φορές, ακόμα και στο πρόσφατο παρελθόν. Εδώ όμως φαίνεται ξεκάθαρα ότι πρόκειται για προμελετημένο στήσιμο. Ας τα βρει τώρα αυτός ο άνθρωπος με τη συνείδησή του και ας αναζητήσει αλλού συγχώρεση.

Η ιστορία της ομάδας μας δεν εξαρτάται από έναν τίτλο, δεν καθορίζεται από έναν τελικό. Η ΑΕΚ έχει αποδείξει εμπράκτως ότι μπορεί να αναγνωρίζει την ανωτερότητα του όποιου αντιπάλου της, ότι έχει το σθένος να τον χειροκροτήσει στη νίκη του, ότι γνωρίζει πολύ καλά πως υπάρχει και η ήττα στο ποδόσφαιρο και κυρίως ότι δεν αναζητά εύκολα άλλοθι για τα δικά της λάθη, τα οποία πρώτη αναγνωρίζει.

Έχουμε σκόπιμα κρατήσει αυτή την τακτική, γιατί μόνο έτσι μία ομάδα μπορεί να πάει μπροστά αλλά και γιατί προέχει η προστασία και η αναβάθμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η ΑΕΚ δεν είναι ομάδα διαμαρτυρίας, δεν της ταιριάζει η... κλάψα, ούτε αρέσκεται στο ρόλο του θύματος. Η θέση της στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχει γίνει και πάλι πρωταγωνιστική και παρεμβατική σε όλα τα επίπεδα, αλλά δεν μπορούμε να μείνουμε σιωπηλοί απέναντι σε όσα είδε και έκρινε ολόκληρη η Ελλάδα και καθόρισαν την έκβαση ενός τελικού.

Εμάς δεν μας ενδιαφέρουν παλιά και νέα κέντρα εξουσίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ούτε έχουμε την πρόθεση να δημιουργήσουμε το νέο δικό μας χαλιφάτο. Είμαστε συνεπείς στη γραμμή της κάθαρσης με κοινή προσπάθεια, χωρίς ηγεμονίες και σε αυτή τη γραμμή θα επιμείνουμε.

Η δική μας ξεχωριστή ποδοσφαιρική κουλτούρα είναι αδιαπραγμάτευτη και όχι ευκαιριακή, δεν αποτελεί προϊόν συμψηφισμών και γι' αυτό δεν μεταλλάσσεται ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες και συγκυρίες.

Από την πλευρά μας κάναμε από την πρώτη στιγμή ό,τι περνούσε από το χέρι μας για την καλύτερη δυνατή διεξαγωγή αυτού του τελικού, χωρίς να έχουμε την παραμικρή ευθύνη για τη διοργάνωσή του ή την απόφαση για αλλαγή έδρας.

Δεν θα χρεωθούμε, όμως, εμείς τον ορισμό του τελικού σε ένα γήπεδο που αποδείχθηκε εντελώς ακατάλληλο, τις παραλείψεις της διοργανώτριας ΕΠΟ, αλλά και τη μη τήρηση πολλών εκ των συμφωνηθέντων στις συσκέψεις, που είχαν προηγηθεί».

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις