Πρ. Παυλόπουλος: Να υπερασπιστούμε την αριστεία

Σάββατο, 29 Απριλίου 2017 14:17
UPD:15:12
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
A- A A+

Την ανάγκη υπεράσπισης της Αριστείας και την ανάδειξή της σε βασική αρχή του τόπου μας και της Παιδείας, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στους μαθητές που συμμετείχαν στις Ολυμπιακές Μαθητικές Ομάδες, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Παυλόπουλος εξήρε τις προσπάθειες των παιδιών, τα συνεχάρη, τα προέτρεψε να γίνουν παράδειγμα για τις μελλοντικές γενιές και επισήμανε ότι ο Ολυμπισμός δεν αφορά μόνο τον αθλητισμό αλλά εκτείνεται σε ολόκληρο το πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς και της κοινωνικής δημιουργίας.

«Και εδώ», πρόσθεσε, «θέλω να σας τονίσω ότι αυτή την ιδέα, του "ευ αγωνίζεσθαι" και κυρίως την ιδέα της Αριστείας, πρέπει εμείς οι Έλληνες να την υπερασπισθούμε, ιδίως αυτές τις κρίσιμες ώρες. Ο τόπος μας δεν πρόκειται να βγει ποτέ από την κρίση, που τον μαστίζει άλλωστε χρόνια τώρα, εάν δεν εμπεδώσει αυτή την έννοια της Αριστείας, και δεν την αποδώσει, όπως ταιριάζει, στη νέα γενιά και στις γενιές που θα έρθουν».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε με έμφαση ότι «αριστεία δεν σημαίνει ελιτισμός ούτε νεποτισμός» αλλά σημαίνει, «ακριβώς επειδή κατάγεται από το "ευ αγωνίζεσθαι" και το "αιέν αριστεύειν", ότι σε κάθε άνθρωπο, αφού του δώσουμε τις δυνατότητες να αναπτύξει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να υπερασπισθεί την αξία του, του αναγνωρίζουμε στο ακέραιο αυτό που μπορεί να προσφέρει».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή