Bentley: Πολυτέλεια και στην ηλεκτροκίνηση

Σάββατο, 29 Απριλίου 2017 09:42

Στο μελλοντικό αυτοκίνητο παραγωγής της Bentley μπορούν οι πελάτες να εκμεταλλευτούν την ταχεία διαδικασία της επαγωγικής φόρτισης και να πραγματοποιήσουν μεγαλύτερης διάρκειας διαδρομές χάρη στην αυξημένη αυτονομία.

Του Γιάννη Κανουπάκη
jkan@naftemporiki.gr

Η Bentley EXP 12 Speed 6e γιορτάζει στη φετινή έκθεση Auto Shanghai την πρεμιέρα της στην Κίνα. Το πρωτότυπο δείχνει τους φιλόδοξους στόχους της βρετανικής εταιρείας, η οποία έχει ως στόχο τα προϊόντα της να ορίζουν την κατηγορία των πολυτελών ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η αποδοχή ή μη από την πλευρά του κοινού και των πελατών αυτής της δημιουργίας θα επηρεάσει τη μελλοντική στρατηγική της μάρκας.

Στο μελλοντικό αυτοκίνητο παραγωγής της Bentley μπορούν οι πελάτες να εκμεταλλευτούν την ταχεία διαδικασία της επαγωγικής φόρτισης και να πραγματοποιήσουν μεγαλύτερης διάρκειας διαδρομές χάρη στην αυξημένη αυτονομία. Μία ηλεκτρική Bentley, για παράδειγμα, θα είναι σε θέση να ταξιδέψει με μία φόρτιση της μπαταρίας από το Λονδίνο έως το Παρίσι ή από το Μιλάνο έως το Μονακό. Η εμπειρία της μετακίνησης για όλους τους επιβάτες θα τελειοποιηθεί με την εφαρμογή λύσεων μοντέρνας τεχνολογίας.

Στην EXP 12 Speed 6e, η οποία είναι πολυτελώς εξοπλισμένη, συνδυάζονται η μοντέρνα τεχνολογία και τα υψηλότατης ποιότητας υλικά τόσο αρμονικά, που οι τεχνολογικές κατακτήσεις της φίρμας μόνο αδιάφορες δεν περνούν. Για παράδειγμα, η κεντρική κονσόλα αποτελείται από ένα και μοναδικό κομμάτι κυρτού γυαλιού, μέσα στο οποίο βρίσκεται μία οθόνη OLED υψηλής ανάλυσης. Όλα τα σημαντικά όργανα του αυτοκινήτου - ανάμεσα σε αυτά το σύστημα πλοήγησης, το σύστημα ψυχαγωγίας και ο κλιματισμός- ελέγχονται από εκεί.

Στις χειροποίητες παρεμβολές από γυαλί στο τιμόνι έχουν τοποθετηθεί τα χειριστήρια ελέγχου των διάφορων μέσων, όπως της επικοινωνίας, της πλοήγησης και των ρυθμίσεων του οχήματος. Στο ανοικτό, επάνω μέρος του τιμονιού βρίσκονται επίσης δύο διακόπτες: Ο ένας φροντίζει για την άμεση αύξηση της ισχύος του κινητήρα (boost), ενώ ο άλλος χρησιμοποιείται για τη ρύθμιση της ταχύτητας, για παράδειγμα μέσα στην κίνηση της πόλης.

Από την πλευρά του, ο συνοδηγός έχει στη διάθεσή του τη δική του μονάδα ρύθμισης συστημάτων στο ταμπλό. Μέσω αυτής έχει πρόσβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στα e-mail, αλλά και σε άλλα μέσα ψυχαγωγίας.

Η σχεδίαση του εξωτερικού μέρους ορίζεται από τις επιφάνειες με το αθλητικό στιλ, οι οποίες είναι εμπνευσμένες από τη σύγχρονη αρχιτεκτονική, τη φύση και τις αεροδυναμικές μορφές του ράμφους ενός αεροσκάφους.

Για όσο χρονικό διάστημα δεν είναι διαθέσιμος κάποιος σταθμός επαγωγικής φόρτισης η EXP 12 Speed 6e μπορεί να συνδεθεί με το απλό δίκτυο μέσω της επαφής που βρίσκεται πίσω από την πινακίδα κυκλοφορίας στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου.   

Η Bentley είναι πεπεισμένη πως αυτό το πρωτότυπο αυτοκίνητο θα προκαλέσει πολλές συζητήσεις τουλάχιστον ανάμεσα στους μελλοντικούς αγοραστές πολυτελών αυτοκινήτων. Αυτές τις συζητήσεις είναι βέβαιο πως ο όμιλος Volkswagen θα τις παρακολουθήσει από κοντά, ώστε να ικανοποιηθούν όλες οι προσδοκίες.

Η στρατηγική της εταιρείας για τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα προβλέπει την εισαγωγή plug-in υβριδικών οχημάτων σε ολόκληρη την γκάμα της Bentley τα επόμενα χρόνια. Πρωτοπόρος θα είναι η Bentayga το 2018.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή