Γιατί η Λεπέν αποχωρεί προσωρινά από την ηγεσία του Εθνικού Μετώπου

Τρίτη, 25 Απριλίου 2017 12:49
UPD:13:14
REUTERS/PHILIPPE LAURENSON

Στις δημοσκοπήσεις η Μ. Λεπέν φαίνεται να ηττάται με σημαντική διαφορά από τον κεντρώο, σοσιαλφιλελεύθερο Εμανουέλ Μακρόν στον β' γύρο της προεδρικής εκλογής.

A- A A+

«Άδεια» από τη θέση της προέδρου του ακροδεξιού γαλλικού Εθνικού Μετώπου έλαβε η υποψήφια πρόεδρος της Γαλλίας Μαρίν Λεπέν, προκειμένου, όπως δήλωσε, να επικεντρωθεί στη διεκδίκηση του ύπατου αξιώματος της Γαλλικής Δημοκρατίας, στον β' γύρο των προεδρικών εκλογών στις 7 Μαΐου.

Η κίνηση θεωρείται από τους αναλυτές εντελώς τυπική και δεν αλλάζει ουσιαστικά τίποτε στην καμπάνια της, ωστόσο έχει ως στόχο η Μαρίν Λεπέν να αποκτήσει χαρακτηριστικά προσωπικότητας ευρύτερης του κόμματός της και να προσελκύσει ψηφοφόρους τόσο της συντηρητικής Δεξιάς, όσο και της αντιευρωπαϊκής ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Στις δημοσκοπήσεις η Μ. Λεπέν φαίνεται να ηττάται με σημαντική διαφορά από τον κεντρώο, σοσιαλφιλελεύθερο Εμανουέλ Μακρόν στον β' γύρο της προεδρικής εκλογής.

«Θα νιώθω πιο ελεύθερη και πάνω από την στενή κομματική πολιτική, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό», δήλωσε η ίδια.

Η Μαρίν Λεπέν δηλώνει επί μήνες ότι δεν είναι στενά κομματική υποψήφια του Εθνικού Μετώπου, αλλά υποστηριζόμενη από αυτό. Έχει επίσης λάβει από καιρό τις αποστάσεις της από τον πατέρα της, γνωστό για τις αντισημιτικές και ακραίες δηλώσεις του καθ' όλη τη διάρκεια της πολιτικής του καριέρας.

Το σήμα του κόμματός της δεν βρισκόταν άλλωστε τυπωμένο επάνω στο προεκλογικό υλικό της εκστρατείας της ως υποψήφιας προέδρου της Γαλλίας.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή