Νεκρός ο αρχηγός του παρακλαδιού του Ισλαμικού Κράτους στην Αίγυπτο

Κυριακή, 02 Απριλίου 2017 17:43
UPD:17:46
REUTERS/KHALID AL-MOUSILY

Η οργάνωση δήλωσε πίστη στο Ι.Κ. το 2014 και υιοθέτησε το όνομα Επαρχία του Σινά. Κατηγορείται έκτοτε για δολοφονίες εκατοντάδων Αιγύπτιων στρατιωτών και αστυνομικών (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Ο αρχηγός οργάνωσης της Αιγύπτου η οποία συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος σκοτώθηκε τον περασμένο μήνα σε αεροπορική επιδρομή, ανακοίνωσε ο αιγυπτιακός στρατός.

«Μετά το αποτέλεσμα της αεροπορικής επιδρομής της 18ης Μαρτίου...και ύστερα από έρευνα του μηχανισμού ασφαλείας, αποκαλύφθηκε ότι ο Σάλεμ Σάλμι αλ-Χαμαντίν, κατά κόσμον Αμπού Ανάς Αλ Ανσάρι σκοτώθηκε», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο στρατιωτικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Χαμαντίν ήταν ένας από τους ιδρυτές της οργάνωσης, η οποία στο παρελθόν ονομαζόταν Ανσάρ Μπέιτ Αλ Μακτντίς, είναι παρακλάδι του Ι.Κ. και πλέον αποκαλείται Επαρχία του Σινά. Ήταν υπεύθυνος για τον εξοπλισμό και την εκπαίδευση ενόπλων. Τραυματίστηκε θανάσιμα σε αεροπορική επιδρομή, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η οργάνωση δήλωσε πίστη στο Ι.Κ. το 2014 και υιοθέτησε το όνομα Επαρχία του Σινά. Κατηγορείται έκτοτε για δολοφονίες εκατοντάδων Αιγύπτιων στρατιωτών και αστυνομικών.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή