Χρ. Σπίρτζης: Μέχρι το Πάσχα η παράδοση των νέων αυτοκινητόδρομων

Κυριακή, 02 Απριλίου 2017 13:17
UPD:13:20
INTIME NEWS/ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Μέχρι το Πάσχα θα παραδοθούν στον ελληνικό λαό οι νέοι αυτοκινητόδρομοι Κορίνθου - Πατρών και Αθήνας - Θεσσαλονίκης, όπως υποστήριξε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ.

«Σε πολλές περιπτώσεις είμαστε μπροστά από το χρονοδιάγραμμα, καθώς τμήματα των δρόμων, τα οποία επρόκειτο να παραδοθούν τον Αύγουστο, θα παραδοθούν πριν το Πάσχα» πρόσθεσε ο αρμόδιος υπουργός.

Κατά τον ίδιο, στις 6 Απριλίου θα γίνουν τα εγκαίνια για το «πέταλο» του Μαλιακού, αλλά και τις σήραγγες στα Τέμπη και τον Πλαταμώνα. «Μετά από πολλές δεκαετίες, θα έχουμε ολοκληρωμένα τα Τέμπη, ολοκληρωμένη την Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης» τόνισε, ενδεικτικά.

Τη Μεγάλη Πέμπτη παράλληλα, θα παραδοθεί και ο αυτοκινητόδρομος Κορίνθου - Πατρών, ο οποίος είχε προγραμματιστεί να παραδοθεί το καλοκαίρι. Διευκρίνισε πάντως, ότι τα έργα θα συνεχιστούν έως τα τέλη του Μαΐου σε ορισμένα σημεία της εθνικής οδού, λόγω  των εργασιών στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Επομένως, όπως επεσήμανε, το σύνολο των έργων των αυτοκινητοδρόμων θα τελειώσει μέσα στο καλοκαίρι και ταυτόχρονα θα δοθούν στην κυκλοφορία τμήματα της Ιονίας Οδού, τα οποία είναι έτοιμα.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή