Αργεντινή: Η διάκριση των εξουσιών στη Βενεζουέλα δεν λειτουργεί

Σάββατο, 01 Απριλίου 2017 22:37
UPD:22:39
EPA/DAVID FERNANDEZ

Η επικεφαλής της αργεντινικής διπλωματίας εξέφρασε την άποψή της σε συνέντευξη Τύπου, αμέσως μετά την σύσκεψη της εμπορικής ένωσης των νοτιοαμερικανικών κρατών MERCOSUR, με θέμα την πολιτική κρίση στη Βενεζουέλα.

A- A A+

Η διάκριση εξουσιών στη Βενεζουέλα εξακολουθεί να μη λειτουργεί πλήρως, παρά την ανάκληση της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας να υποκαταστήσει την Εθνοσυνέλευση, δήλωσε στους δημοσιογράφους η υπουργός Εξωτερικών της Αργεντινής Σουσάνα Μαλκόρα.

Η επικεφαλής της αργεντινικής διπλωματίας εξέφρασε την άποψή της σε συνέντευξη Τύπου, αμέσως μετά την σύσκεψη της εμπορικής ένωσης των νοτιοαμερικανικών κρατών MERCOSUR, με θέμα την πολιτική κρίση στη Βενεζουέλα. Η ομάδα εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί την Βενεζουέλα να «λάβει άμεσα και συγκεκριμένα μέτρα» για να εξασφαλίζεται η σαφής διάκριση των εξουσιών.

«Σαφώς υπάρχει μία κατάσταση κατά την οποία η διάκριση των εξουσιών, λειτουργία ζωτική για τη δημοκρατία, δεν λειτουργεί», πρόσθεσε η κ. Μαλκόρα, επικαλούμενη την μακρά και διαιωνιζόμενη νομική αντιπαράθεση του Ανωτάτου Δικαστηρίου με την Εθνοσυνέλευση (κοινοβούλιο) της Βενεζουέλας.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή