Ν. Τόσκας: Κανένα ιδεολογικό πρόβλημα στην αντιμετώπιση οποιασδήποτε μορφής βίας

Κυριακή, 19 Μαρτίου 2017 15:35
UPD:15:36
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Οι ελληνικές και οι ευρωπαϊκές αρχές «βρίσκονται σε απόλυτη συνεργασία» σε μία προσπάθεια διαλεύκανσης κάθε πτυχής της υπόθεσης των τρομο-δεμάτων, δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας σε συνέντευξη που παραχωρεί στην εφημερίδα Real News.

Ο κ. Τόσκας διαβεβαιώνει πως οι παλιές μεγάλες τρομοκρατικές οργανώσεις έχουν εξαρθρωθεί και αποδίδει τις συγκεκριμένες ενέργειες σε «ουρές» που θέλουν να δείξουν ότι η τρομοκρατία υπάρχει ακόμη. «Βερολίνο και Παρίσι μιλούν για ενέργεια μικρής σημασίας» υπογραμμίζει μεταξύ άλλων.

Ερωτηθείς για την εσωτερική ασφάλεια της χώρας και για την κριτική που του ασκεί η αξιωματική αντιπολίτευση ο αναπληρωτής υπουργός απαντά ότι «η Ν.Δ. θα έπρεπε να κοιτάξει τον εαυτό της και σε αυτά που έκανε όταν ήταν κυβέρνηση (...)». «Τολμήσαμε επιχειρήσεις σε Εξάρχεια, Δυτική Αττική, εξουδετερώσαμε σημαντικά στελέχη της τρομοκρατίας, όπως η Ρούπα» σημειώνει και προσθέτει: «Δεν υπάρχει κανένα ιδεολογικό πρόβλημα στην αντιμετώπιση οποιασδήποτε μορφής βίας και θα έλεγα ότι η Αριστερά είναι ο κυριότερος αντίπαλος της βίας σε συνθήκες δημοκρατίας».

Αναφερόμενος στην κριτική από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για πυρήνες της Χ.Α. στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ., τονίζει: «Η πολιτική της κυβέρνησης καθορίζεται από τον πρωθυπουργό. Το κόμμα μπορεί να κάνει κριτική. Σας διαβεβαιώνω ότι δεν υπάρχουν στην ΕΛ.ΑΣ. πυρήνες της Χ.Α. Η αστυνομία δουλεύει συντεταγμένα με βάση το θεσμικό της ρόλο».

Για τις καταλήψεις σε δημόσια κτήρια, με αφορμή την πρόσφατη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ., ο κ. Τόσκας αναφέρει ότι «οι αυθαίρετες καταλήψεις δημοσίων και ιδιωτικών κτηρίων παραβιάζουν κατοχυρωμένα δικαιώματα». «Θα πρέπει τα κτήρια να χρησιμοποιούνται από την κοινωνία και όχι από ομαδούλες που τα καταλαμβάνουν προκειμένου να ιδρύσουν εκεί το 'οχυρό' τους» συμπληρώνει.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή