Δημοσκόπηση: Μία μονάδα πίσω από το κόμμα της Μέρκελ το SPD

Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017 09:47
UPD:09:54
EPA/OLIVER BERG

Το κόμμα της καγκελαρίου Μέρκελ συγκεντρώνει 32%, με το ποσοστό του να έχει υποχωρήσει κατά δύο μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση, ενώ το ποσοστό του κόμματος του Μάρτιν Σούλτς ενισχύεται κατά τρεις μονάδες και διαμορφώνεται στο 31%.

A- A A+

Προβάδισμα μίας μονάδας στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) της καγκελαρίου Μέρκελ, έναντι του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, δίνει δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Infratest Dimap για λογαριασμό του πρώτου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ARD.

Συγκεκριμένα το κόμμα της καγκελαρίου Μέρκελ συγκεντρώνει 32%, με το ποσοστό του να έχει υποχωρήσει κατά δύο μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση, ενώ το ποσοστό του κόμματος του Μάρτιν Σούλτς ενισχύεται κατά τρεις μονάδες και διαμορφώνεται στο 31%. Οι Πράσινοι (Die Gruenen) και η Αριστερά ( Die Linke) παραμένουν στο 8%, ενώ σταθερό παραμένει και το Φελελεύθερο Κόμμα (FDP) στο 6% (όριο εισόδου στη Βουλή 5%). Το Κόμμα Εναλλακτική για την Γερμανία (ΑfD) καταγράφει πτώση μιας ποσοσταίας μονάδας και συγκεντρώνει 11%.

Πρώτος στη λίστα των δημοφιλέστερων Γερμανών πολιτικών βρίσκεται ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με 65% (+3% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση). Η δημοτικότητα της καγκελαρίου Μέρκελ αυξάνεται κατα 5% και ανέρχεται σε 60%. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό που συγκεντρώνει η Γερμανίδα καγκελάριος από τον Σεπτέμβριο του 2015, λίγο πριν ξεσπάσει η προσφυγική κρίση οπότε το αντίστοιχο ποσοστό της και ανερχόταν σε 63%. Η δημοτικότητα του υποψήφιου καγκελαρίου των Σοσιαλδημοκρατών Μάρτιν Σουλτς ανέρχεται στο 52% καταγράφοντας μείωση της τάξεως του 3%.

Σε ό,τι αφορά τις προεκλογικές ομιλίες μελών της τουρκικής κυβέρνησης οι Γερμανοί πολίτες έχουν σαφή άποψη: To 91% των ερωτηθέντων τάσσονται κατά των προεκλογικών εμφανίσεων Τούρκων πολιτικών εν όψει του δημοψηφίσματος και μόνο το 6% υπέρ. Το 77% μάλιστα τάσσεται υπέρ της απαγόρευσής τους και μόνον 19% θεωρεί ότι πρέπει να επιτραπούν. Επίσης, το 75% των ερωτηθέντων ζητά να κρατήσει αποφασιστική στάση η Γερμανία απέναντι στην Τουρκία στο θέμα αυτό και μόνο το 20% διαλλακτική.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή