Επεισόδια στο αγροτικό συλλαλητήριο

Συμπλοκές και χημικά
Τετάρτη, 08 Μαρτίου 2017 10:19
UPD:12:28

Του Μάκη Συνοδινού

Επεισόδια μεταξύ αγροτών και αστυνομικών δυνάμεων σημειώθηκαν έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στην πλατεία Βάθη, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη το αγροτικό συλλαλητήριο.

Αγρότες εκτόξευσαν αντικείμενα και κινήθηκαν κατά των δυνάμεων των ΜΑΤ που έχουν παραταχθεί μπροστά στην είσοδο του υπουργείου, ενώ κάποιοι εξ αυτών επιτέθηκαν με μαγκούρες στις κλούβες της αστυνομίας.

NAFTEMPORIKI.GR

Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με τη ρίψη χημικών, ενώ προσπάθησαν να απωθήσουν τους διαδηλωτές, οι οποίοι διασκορπίστηκαν στους δρόμους γύρω από την πλατεία Βάθη.

Αυτή την ώρα τα πνεύματα έχουν ηρεμήσει, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη για να περάσει οχταμελής αντιπροσωπεία των αγροτών στο υπουργείο. Οι αγρότες ζητούν η είσοδός τους να γίνει παρουσία ΜΜΕ, ενώ το υπουργείο το αρνείται.

Υπενθυμίζεται ότι εκατοντάδες αγρότες από την Κρήτη έφθασαν το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, προκειμένου να δώσουν το «παρών» στο συλλαλητήριο. Οι αγρότες διαμαρτύρονται για το φορολογικό, το ασφαλιστικό, τις τιμές των αγροτικών προϊόντων και το κόστος παραγωγής, ενώ ζητούν από την κυβέρνηση τη λήψη μέτρων για τη στήριξη του αγροτικού τομέα.

Κλειστοί λόγω της κινητοποίησης είναι οι δρόμοι περιμετρικά της πλατείας Βάθη.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή