Πρωθυπουργός Αυστραλίας: Χάνει τον χρόνο του ο Τραμπ επικρίνοντας τα ΜΜΕ

Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017 13:24
UPD:13:25
REUTERS/STRINGER

O πρωθυπουργός της Αυστραλίας Μάλκομ Τέρνμπουλ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χάνει τον χρόνο του επιτιθέμενος στα μέσα ενημέρωσης για τον τρόπο που καλύπτουν το έργο του, εκτίμησε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Μάλκομ Τέρνμπουλ, επικαλούμενος το παράδειγμα του Γουίνστον Τσόρτσιλ.

Ο κ. Τραμπ έχει χαρακτηρίσει επανειλημμένα τις επικρίσεις του Τύπου εναντίον του «ψευδείς ειδήσεις» και τα ίδια τα μέσα ενημέρωσης «κόμμα της αντιπολίτευσης».

«Ένας πολύ καλός πολιτικός, ο Γουίνστον Τσόρτσιλ, είχε πει κάποτε ότι οι πολιτικοί που διαμαρτύρονται για τις εφημερίδες μοιάζουν με τους ναύτες που διαμαρτύρονται για τη θάλασσα», δήλωσε ο κ. Τέρνμπουλ στους δημοσιογράφους από τη Νέα Ζηλανδία.

«Δεν έχει πολύ νόημα. Αυτά είναι τα μέσα ενημέρωσης με τα οποία ζούμε και πρέπει να περάσουμε το μήνυμά μας και ευχαριστούμε όλους εσάς στα μέσα ενημέρωσης για την ευγενική σας προσοχή», πρόσθεσε.

Ο κ. Τέρνμπουλ έχει εμπειρία από προβλήματα με τον Τύπο, καθώς είναι συχνά στόχος επικρίσεων από τα τοπικά μέσα της Αυστραλίας για τη διακυβέρνησή του, με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι η δημοτικότητα της κεντροδεξιάς κυβέρνησής του έχει πέσει στο κατώτατο σημείο της εδώ και ένα χρόνο.

Η πρώτη συνομιλία μεταξύ των κ.κ. Τραμπ και Τέρνμπουλ ήταν επεισοδιακή, με τον Αμερικανό πρόεδρο να χαρακτηρίζει στον λογαριασμό του στο Twitter «ηλίθια» τη σχεδιαζόμενη συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Αυστραλίας για την ανταλλαγή προσφύγων.

«Ο πρόεδρος Τραμπ κι εγώ έχουμε επικοινωνήσει τηλεφωνικά αρκετές φορές πλέον, ήταν πολύ εποικοδομητικές συνομιλίες. Ήταν ειλικρινείς και άμεσες και αυτό ήταν πολύ χρήσιμο», σχολίασε ο Αυστραλός πρωθυπουργός.

Δημοφιλή