Ανησυχούν οι Βρετανοί που ζουν στην υπόλοιπη Ευρώπη

Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017 12:19
UPD:12:22
REUTERS/FRANCOIS LENOIR

Μόνο το 2% των ερωτηθέντων είχε ψηφίσει στο δημοψήφισμα για το Brexit υπερ της αποχώρησης από την ΕΕ και το 57,6% υπέρ της παραμονής. 

Οι περισσότεροι Βρετανοί κάτοικοι χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανησυχούν ότι το Brexit θα περιορίσει τα δικαιώματά τους στην χώρα της μόνιμης διαμονής τους, σύμφωνα με δημοσκόπηση.

Περίπου το 43% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι «ανησυχούν πολύ» για τις επιπτώσεις που θα έχει στη ζωή τους η αποχώρηση της Μ. Βρετανίας από την Ε.Ε., ενώ μόλις το 3,8% απάντησε ότι «δεν ανησυχεί καθόλου».

Τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε σε δείγμα 5.000 Βρετανών, μόνιμων κατοίκων χωρών της Ε.Ε. ή της Ισλανδίας, της Νορβηγίας και της Ελβετίας, πραγματοποίησε ο ευρωπαϊκός βραχίονας του βρετανικού κεντρώου κόμματος των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, το οποίο είχε κάνει εκστρατεία υπερ της παραμονής της χώρας στην Ε.Ε.

Μόνο το 2% των ερωτηθέντων είχε ψηφίσει στο δημοψήφισμα για το Brexit υπερ της αποχώρησης από την ΕΕ και το 57,6% υπέρ της παραμονής. Οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους δεν είχαν καταφέρει να ψηφίσουν. Πάνω από το 58% απάντησαν ότι δεν σκοπεύουν να επιστρέψουν στη Μ. Βρετανία.

Οι ερωτηθέντες είπαν ότι θέλουν να διατηρήσουν τα δικαιώματα που απορρέουν από τη συμμετοχή τους στο μπλοκ, όπως η διαμονή σε χώρες της επιλογής τους χωρίς να απαιτείται ειδική άδεια, η ελευθερία των μετακινήσεων και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Η πλειονότητα των ερωτηθέντων είναι μόνιμοι κάτοικοι της Γαλλίας ή της Ισπανίας και ηλικίας μεταξύ 55 και 74 ετών.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή