Καθησυχάζει ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ για τα Ρίχτερ βορειοδυτικά της Λέσβου

Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2017 18:15
UPD:23:06
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ζήτησε από τους πολίτες να μην ανησυχούν, γιατί, όπως είπε, όλη η σεισμική δραστηριότητα του τελευταίου διαστήματος, εντάσσεται στον τουρκικό χερσαίο χώρο και όχι στο νησί της Λέσβου.

A- A A+

Ιδιαίτερα καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο σεισμολόγος και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) Ευθύμιος Λέκκας, μετά τον νέο ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε βορειοδυτικά της Μυτιλήνης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ζήτησε από τους πολίτες των νησιών του βορείου Αιγαίου να μην ανησυχούν, γιατί, όπως είπε, όλη η σεισμική δραστηριότητα που εκτονώνεται το τελευταίο διάστημα, εντάσσεται αποκλειστικά στον τουρκικό χερσαίο χώρο και όχι στο νησί της Λέσβου. Πρόσθεσε πως η απόσταση είναι μεγάλη, και έτσι, ακόμη κι αν συνεχιστεί η δραστηριότητα αυτή, δεν θα έχει καμία επίπτωση στον ελληνικό χώρο.

Υπογράμμισε ακόμη πως οι κατασκευές και υποδομές στη χώρα μας αντέχουν σε πολύ μεγαλύτερα μεγέθη, συμπληρώνοντας πως για να αρχίσουμε να ανησυχούμε, θα πρέπει πρέπει να υπάρξουν πολύ υψηλά μεγέθη, πραγμα που, όπως είπε, δεν θεωρεί δυνατό.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή