Συρία: Δέκα νεκροί άμαχοι σε αεροπορικές επιδρομές στην Αλ Μπαμπ

Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2017 07:27
UPD:09:48
REUTERS/OMAR SANADIKI

Φωτογραφία αρχείου

A- A A+

Τουλάχιστον δέκα άμαχοι, ανάμεσα στους οποίους επτά παιδιά, σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές κοντά στην πόλη στην Αλ Μπαμπ στη βόρεια Συρία, η οποία παραμένει υπό την κατοχή του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι επιδρομές καταγράφηκαν την ώρα που οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος βρίσκονται σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από την πόλη - προπύργιο του Ι.Κ. στην επαρχία του Χαλεπίου.

Τα αεροπορικά πλήγματα του συριακού καθεστώτος είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένα παιδί στην Τάντιφ χθες, ενώ τουρκικές αεροπορικές επιδρομές είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν εννέα άνθρωποι, ανάμεσά τους έξι παιδιά, στην Αλ Ουράιμα και στη Μπεζάα, κατά την ίδια πηγή.

Στον συριακό πόλεμο, στον οποίο εμπλέκονται πολλοί παράγοντες, η Ρωσία βοηθάει στρατιωτικά το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ εναντίον των τζιχαντιστών και των ανταρτών, ενώ η Τουρκία προσφέρει στρατιωτική βοήθεια σε οργανώσεις ανταρτών που μάχονται εναντίον (και) των τζιχαντιστών στο βόρειο τμήμα της Συρίας, κοντά στα συροτουρκικά σύνορα.

Πηγές: ΑΜΠΕ, γαλλικό πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή