Νιγηρία: Βομβίστρια αυτοκτονίας ανατινάχθηκε με μωρό στην πλάτη της

Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017 14:31
UPD:14:35
EPA/STR

Είναι δύσκολο να εξαγάγει κανείς συμπέρασμα για το αν πρόκειται για μια νέα τακτική από την πλευρά της Μπόκο Χαράμ, ώστε να μπορούν οι βομβιστές αυτοκτονίας που χρησιμοποιεί να διεισδύουν σε μέρη που συχνάζουν άμαχοι χωρίς να γίνουν αντιληπτοί προτού εξαπολύσουν την επίθεσή τους (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Γυναίκα βομβίστρια αυτοκτονίας είχε μωρό στην πλάτη της όταν πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε, στις 13 Ιανουαρίου, στη βορειοανατολική Νιγηρία, όπου δρα η τζιχαντιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, ανακοίνωσε η Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων.

Παρόλα αυτά είναι δύσκολο να εξαγάγει κανείς συμπέρασμα για το αν πρόκειται για μια νέα τακτική από την πλευρά της Μπόκο Χαράμ, ώστε να μπορούν οι βομβιστές αυτοκτονίας που χρησιμοποιεί να διεισδύουν σε μέρη που συχνάζουν άμαχοι χωρίς να γίνουν αντιληπτοί προτού εξαπολύσουν την επίθεσή τους.

«Σύμφωνα με την έκθεση που λάβαμε μετά την επίθεση στη Μανταγκάλι (στις 13 Ιανουαρίου), μία από τις γυναίκες βομβίστριες αυτοκτονίας είχε ένα μωρό στην πλάτη της», δήλωσε ο Σάαντ Μπέλο, ο συντονιστής της Υπηρεσίας στην Πολιτεία Ανταμάουα.

«Πρόκειται για μια μεμονωμένη περίπτωση και θα ήταν πρώιμο να βγάλουμε οριστικά συμπεράσματα για να πούμε ότι η χρήση μωρών στις βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας αποτελεί τακτική», πρόσθεσε.

Στις 13 Ιανουάριου δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν από μια σειρά εκρήξεων σε ένα σημείο ελέγχου που διαχειρίζονταν τοπικοί κυνηγοί καθώς και σε μια στρατιωτική βάση και σε μια στάση λεωφορείου στην περιφέρεια της Μαντάγκαλι.

Στις 11 Δεκεμβρίου 2016, δύο κορίτσια περίπου επτά ετών πυροδότησαν τα εκρηκτικά που έφεραν σε αγορά του Μαϊντουγκούρι, της πρωτεύουσας της πολιτείας Μπόρνο, προκαλώντας τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό τουλάχιστον 17.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή