Συζητήθηκε η αγωγή Π. Καμμένου κατά Θεοδωράκη - Πετρουλάκη

Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017 13:25
UPD:13:59
MotionTeam/ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ

Ο κ. Καμμένος στην αγωγή του υποστηρίζει ότι προκλήθηκε βλάβη στο πρόσωπό του μετά τη δημοσίευση στην ιστοσελίδα του άρθρου του σκιτσογράφου Ανδ. Πετρουλάκη το 2015 με τίτλο «Πάνος Καμμένος: έχουν αρχίσει να του μοιάζουν».

Στο Πολυμελές Πρωτοδικείο συζητήθηκε η αγωγή για ηθική βλάβη που έχει καταθέσει σε βάρος της ιστοσελίδας Protagon, του Σταύρου Θεοδωράκη (σ.σ. που όμως έχει αποχωρήσει), αλλά και του σκιτσογράφου της ιστοσελίδας Ανδρέα Πετρουλάκη, ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Αρχικά, το ποσό που ζητούσε ο κ. Καμένος ως αποζημίωση ήταν 2 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο κατά την έναρξη της διαδικασίας έγινε 100 χιλιάδες ευρώ.

Ο κ. Καμμένος στην αγωγή του υποστηρίζει ότι προκλήθηκε βλάβη στο πρόσωπό του μετά τη δημοσίευση στην ιστοσελίδα του άρθρου του σκιτσογράφου Ανδ. Πετρουλάκη το 2015 με τίτλο «Πάνος Καμμένος: έχουν αρχίσει να του μοιάζουν».

Ο πρώην Υπουργός και Καθηγητής Νομικής Μιχάλης Σταθόπουλος ο οποίος κατέθεσε στο δικαστήριο, από την πλευρά του Protagon, υποστήριξε ότι πρόκειται «για σατιρικές και χιουμοριστικές εκφράσεις που καλύπτονται από την ελευθερία έκφρασης στοχασμών». Αναφερόμενος στον κ. Καμμένο, τόνισε ότι « δεν έχει υποστεί καμία βλάβη, καθώς εξακολουθεί να είναι Υπ. Άμυνας και να έχει πολιτική ισχύ».

Από την πλευρά του Πάνου Καμένου κατέθεσε ο δημοσιογράφος Γιάννης Ντάσκας, ο οποίος έκανε λόγο για «ψευδή γεγονότα», ενώ περιλαμβάνονται «συκοφαντικές και εξοντωτικές» αναφορές.

Σε δήλωσή του ο σκιτσογράφος Ανδρέας Πετρουλάκης είπε: «Τέτοιου είδους εξοντωτικές αγωγές έχουν στόχο να πλήξουν την ελευθερία του Τύπου. Ήταν ένα άρθρο έκφρασης γνώμης και άσκησης κριτικής στον ΣΥΡΙΖΑ και εξ αντανακλάσεως στο πρόσωπο του Π. Καμμένου».

Η συνήγορος του Υπουργού Άμυνας Έλενα Τζούλη δήλωσε ότι «ο μάρτυρας του Protagon, του Σταύρου Θεοδωράκη και του Ανδρέα Πετρουλάκη ομολόγησε ότι στόχος των άθλιων, ψευδών κα συκοφαντικών ισχυρισμών ήταν να ασκηθούν πιέσεις ώστε να φύγει από την κυβέρνηση ο Πάνος Καμμένος και να μπει ο Σταύρος Θεοδωράκης. Οι εναγόμενοι αγνόησαν αποφάσεις της Δικαιοσύνης αναφορικά με τα όσα αναφέρονται στο άρθρο και έχουν δικαιώσει τον Υπουργό Άμυνας».

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του. 

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή