Παραμένει χωρίς ρεύμα και νερό το μεγαλύτερο μέρος της Σκοπέλου

Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017 11:43
UPD:11:44
Eurokinissi/ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΥΛΙΟΣ

Σε ολόκληρο το νησί έχει διακοπεί και η παροχή νερού, επειδή δεν λειτουργούν τα αντλιοστάσια που πάγωσαν και δεν βοηθά η χαμηλή πίεση.

A- A A+

Δυσεπίλυτα παραμένουν τα προβλήματα στη Σκόπελο μετά τη θεομηνία που έπληξε το νησί με τις σφοδρότατες χιονοπτώσεις.

Το μεγαλύτερο τμήμα του νησιού παραμένει χωρίς ρεύμα. Το βράδυ της Τετάρτης τα συνεργεία της ΔΕΗ -που έχουν σταλεί από τον Βόλο- κατάφεραν να αποκαταστήσουν μέρος της ηλεκτροδότησης και να δώσουν ρεύμα μόνο στη Χώρα. 

Η νταλίκα που μετέφερε νέες κολώνες της ΔΕΗ δεν μπόρεσε να φτάσει στη Γλώσσα, όπου είχε εντοπιστεί και η ζημιά, επειδή «δίπλωσε» από τον πάγο στον δρόμο. 

Σε ολόκληρο το νησί έχει διακοπεί και η παροχή νερού, επειδή δεν λειτουργούν τα αντλιοστάσια που πάγωσαν και δεν βοηθά η χαμηλή πίεση.

Συνεργεία της Πυροσβεστικής και του Στρατού, αλλά και ειδικών δυνάμεων που έχουν φθάσει από τον Βόλο προσπαθούν με εκχιονιστικά μηχανήματα να φθάσουν στις περιοχές Πύργος, Ράχες και Πευκιά όπου υπάρχουν εγκλωβισμένοι κτηνοτρόφοι στις κτηνοτροφικές τους μονάδες από το  Σάββατο.

Την Τετάρτη, με τη συνδρομή ελικοπτέρου της Πολεμικής Αεροπορίας, απεγκλωβίστηκαν δύο άτομα από την περιοχή Πευκιά.

Έπειτα από πολλές ημέρες σήμερα επικρατεί ηλιοφάνεια, αλλά το χιόνι είναι πάρα πολύ και έχει μετατραπεί σε πάγο. Το θερμόμετρο, για πρώτη φορά από το Σάββατο, έχει θετικό πρόσημο και δείχνει 4 βαθμούς Κελσίου. 

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

 

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή