ΚΠΙΣΝ: Διαδραστικές εκδηλώσεις, πρωτότυπες συναυλίες και προβολές

Το εμπλουτισμένο πρόγραμμα του Ιανουαρίου
Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017 08:05
Yiorgis Yerolymbos
A- A A+

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) εμπλουτίζει το πρόγραμμα του Ιανουαρίου με διαδραστικές εκδηλώσεις για παιδιά και ενήλικες, πρωτότυπες συναυλίες και προβολές ταινιών για όλη την οικογένεια.

Μεταξύ άλλων, μέσω της νέας ενότητας «Tech Freak Lab», οι μικρότεροι επισκέπτες θα παίξουν με πολύχρωμους φακούς και θα «σκιτσάρουν» με το φως τους, γνωρίζοντας την τεχνική του stop motion («Ο Φακός που  έγινε μολύβι» / 13.1). Παράλληλα, θα γίνουν μικροί εξερευνητές της φύσης στους χώρους του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος παρατηρώντας τη φύση και δημιουργώντας μοναδικές χειροτεχνίες («Εξερευνώντας και παρατηρώντας τη φύση με 4 τρόπους» /14.1) και θα αποτυπώσουν με τον δικό τους τρόπο σε ένα δημιουργικό εργαστήριο τους πολιτισμούς του κόσμου («Tο ταξίδι σε πολιτισμούς του κόσμου» /14.1). Ακόμη, θα γνωρίσουν το διαχρονικό παιχνίδι χούλα χουπ («Ο κόσμος του χούλα χουπ!»  /15.1) ενώ μαμάδες και παιδιά θα συνεργαστούν για να δημιουργήσουν ένα μωσαϊκό από πορτρέτα μαμάδων και παιδιών («Μαμά και παιδί» /15.1).

Επίσης, την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου,  ένα ξεχωριστό εργαστήριο με τίτλο «Δημιουργούμε ΟΛΟΙ μαζί Τέχνη - Ψηφιδωτή πόλη» καλεί όλα τα παιδιά να αποτυπώσουν τη σημερινή εικόνα της πόλης τους με χρωματιστές ψηφίδες.

Παράλληλα, μέσα από διαλέξεις θα παρουσιαστούν: η μαγευτική ιστορία της γλυπτικής («Οι μορφές της γλυπτικής του 20ού & 21ου αιώνα» /12.1), οι ιδιαιτερότητες των Μαθησιακών Δυσκολιών («Μαθησιακές δυσκολίες» /11.1), αλλά και οι τρόποι δημιουργίας ενός σωστού βιογραφικού αποτυπώματος στο online περιβάλλον («Digital CV» /12.1).

Επιπλέον, όσοι θέλουν να εμπλουτίσουν τις χορευτικές τους ικανότητες θα μάθουν τα βήματα, αλλά και την ιστορία των Παραδοσιακών Χορών («Εργαστήριο παραδοσιακού χορού για ενήλικες» /13.1) σε ένα ομαδικό εργαστήριο, ενώ συνεχίζεται η σειρά εκδηλώσεων Social Ballroom που μας καλεί να γνωρίσουμε το Swing μέσα από ένα εναλλακτικό μάθημα και ένα υπερδραστήριο πάρτυ με τους Athens Lindy Hop («Social Ballroom: Swing» /15.1).

Ακόμα, πέρα από τον χορό, οι οπαδοί του αθλητισμού και της ευεξίας, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη  μέθοδο Feldenkrais, όπου ο μαθητής, με ήπιο τρόπο και σεβασμό στις ανάγκες και τις δυνατότητες του σώματός του, ανακαλύπτει καινούριους τρόπους κίνησης, πιο ευχάριστους, ευέλικτους και εργονομικούς («Μάθημα γνωριμίας μεθόδου Feldenkrais» /14.1).

Η μουσική συνεχίζει να γεμίζει το ΚΠΙΣΝ με τις καθιερωμένες σειρές συναυλιών Jazz Διαχρονίες, Music Escapades και Schoolwave Unplugged, που θα παρασύρουν με τους jazz, rock και fusion ρυθμούς τους το μουσικόφιλο κοινό. Οι μουσικές περιηγήσεις αυτής της εβδομάδας ξεκινούν με μία συναυλία - κολάζ μουσικών ειδών των Singularity Project (13.1), συνεχίζονται με τους πολυμήχανους underground καλλιτέχνες The Callas (14.1) και ολοκληρώνονται με τους φρέσκους ήχους των Groove Aloud (15.1).

Το Σαββατοκύριακο, η ενότητα «Park Your Cinema» γεμίζει με τις μαγικές εικόνες του σύγχρονου και ασπρόμαυρου κινηματογράφου, με τρεις ταινίες για όλη την οικογένεια. Το Σάββατο, ο «Αόρατος Συγγραφέας» του Roman Polanski (14.1) μαθαίνει τα πιο σκοτεινά μυστικά ενός πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας, ενώ την Κυριακή «το Κλωτσοσκούφι» (15.1) και το «Φάρμα Story» (15.1) χαρίζουν μοναδικές στιγμές γέλιου σε μικρούς και μεγάλους.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο στο ΚΠΙΣΝ, είναι ελεύθερη.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή