Προβλήματα με αποκλεισμένα χωριά στη Λέσβο

Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017 14:32
UPD:14:33
INTIME NEWS/ΛΑΓΟΥΤΑΡΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
A- A A+

Στη Λέσβο σήμερα οι βροχές έλιωσαν τα χιόνια μέσα στην πόλη της Μυτιλήνης, όμως έξω από αυτήν όμως κι ιδιαίτερα στα ορεινά, οι χιονοπτώσεις συνεχίζονται, προκαλώντας προβλήματα.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, αποκλεισμένα είναι σήμερα τα χωριά στον ορεινό όγκο του Λεπέτυμνου στη βόρεια Λέσβο και συγκεκριμένα η Συκαμνιά και η Σκάλα Συκαμνιάς, η Άργενος, η Πελόπη, η Κάπη, η Κλειού, το Υψηλομέτωπο, ο Λεπέτυμνος. Αποκλεισμένα είναι και τα ορεινά χωριά του Πλωμαρίου, Μεγαλοχώρι, Νεοχώρι, Ακράσι και Αμπελικό.

Σύμφωνα με το σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ τα περισσότερα από τα χωριά αυτά αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης, εδώ και 15 περίπου ώρες. Επίσης, στον ορεινό όγκο του Λεπέτυμνου βρίσκονται εδώ και δύο ημέρες εγκλωβισμένοι στις στάνες τους έξι κτηνοτρόφοι, ενώ έχει ζητηθεί από τις περιοχές αυτές και η μεταφορά ασθενών και ιδιαίτερα νεφροπαθών που χρήζουν αιμοκάθαρσης.

Ανάλογα προβλήματα αποκλεισμών αντιμετωπίζουν και τα χωριά στον ορεινό όγκο της Αγιάσου στον Όλυμπο και στη δυτική Λέσβο όπου το χιόνι σε κάποια σημεία ξεπέρασε το ενάμισι μέτρο.

Προβλήματα συνεχόμενων διακοπών στην ηλεκτροδότηση λόγω βλαβών σε μονάδες παραγωγής ενέργειας καταγράφονται από χθες σε όλη τη Λέσβο. Σε αυτές γίνεται προσπάθεια οι βλάβες να αποκατασταθούν σε μεγάλο βαθμό όμως και σήμερα το απόγευμα θα υπάρξουν προγραμματισμένες εκ περιτροπής διακοπές. Χθες το βράδυ υπήρξε βλάβη και στη γραμμή της ΔΕΗ από Καλλονή προς Πέτρα και Μόλυβο με αποτέλεσμα να είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα αλλά και χωρίς νερό όλη η περιοχή. Σταδιακά η βλάβη αυτή αποκαταστάθηκε.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή