Νέες νίκες για τις δυνάμεις του Ιράκ στη Μοσούλη

Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017 12:18
UPD:12:20
REUTERS/STAFF
A- A A+

Σε δύο ακόμη νοτιοανατολικές συνοικίες της Μοσούλης κατάφεραν να εισέλθουν οι κυβερνητικές και φιλοκυβερνητικές δυνάμεις του Ιράκ, όμως η προέλασή τους καθυστερεί εξαιτίας της τακτικής του Ισλαμικού Κράτους να χρησιμοποιεί αμάχους σαν ανθρώπινες ασπίδες, σύμφωνα με εκπρόσωπο του ιρακινού στρατού.

Ο ΟΗΕ από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι αυξάνονται τα θύματα μεταξύ του άμαχου πληθυσμού που φτάνουν στα γειτονικά νοσοκομεία τις τελευταίες δύο εβδομάδες, καθώς εντείνονται οι μάχες.

EURONEWS

Οι ειδικές δυνάμεις του ιρακινού στρατού προελαύνουν τις τελευταίες ημέρες πιο γρήγορα στο ανατολικό και νοτιοανατολικό τμήμα της Μοσούλης, ενώ οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ δυνάμεις έφτασαν για πρώτη φορά στον ποταμό Τίγρη, ο οποίος διατρέχει την πόλη. Όμως οι μάχες στο νοτιοδυτικό τμήμα ήταν πιο σκληρές.

«Το Ισλαμικό Κράτος κρύβεται μεταξύ άμαχων οικογενειών, γι΄αυτό οι πρόοδοί μας είναι αργές και πολύ προσεκτικές», δήλωσε ο αντισυνταγματάρχης Άμπντελ Άμιρ Αλ Μοχαμεντάουι, εκπρόσωπος των μονάδων άμεσης αντίδρασης της ιρακινής αστυνομίας.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή