Βολές κατά κυβέρνησης από το Ποτάμι για την υπόθεση «Σώρρας»

Πέμπτη, 05 Ιανουαρίου 2017 13:43
UPD:13:44
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Η όλη υπόθεση «Αρτέμης Σώρρας» αν δεν ήταν τόσο επικίνδυνη, θα φάνταζε ως χοντροκομμένη φάρσα, σχολιάζει το Ποτάμι, επικρίνοντας παράλληλα τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Οικονομικών.

Σύμφωνα με τον βουλευτή του κόμματος Σπύρο Δανέλλη, όταν εισαγγελικός λειτουργός παραγγέλλει προκαταρκτική εξέταση κατά του διοικητή του τέως ΟΑΕΕ και νυν υποδιοικητή του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρη Τσακίρη, διότι δεν έκανε δεκτά τα «ομόλογα» του Αρτέμη Σώρρα, φαίνεται πως βασικοί θεσμοί και λειτουργίες της Πολιτείας αδυνατούν να υποστηρίξουν την κανονικότητα.

Ο κ. Δανέλλης αφήνει σαφείς αιχμές κατά της κυβέρνησης, προσθέτοντας πως «η ελληνική κοινωνία έχει αποδειχθεί ευάλωτη στη συνωμοσιολογία, τον λαϊκισμό και τη δημαγωγία, ειδικά μετά την εύπεπτη, αντιμνημονιακή ρητορική, ρητορική που έστησε πολιτικές καριέρες, εγκλωβίζοντας στον παραλογισμό όσους κλήθηκαν να σηκώσουν το βάρος της χρεοκοπίας».

Υποστηρίζει πως η κοινωνία αυτή, σήμερα, αφήνεται από το κράτος βορά στα νύχια επιτήδειων και αδίστακτων εκμεταλλευτών.

Παράλληλα, υπενθυμίζει ότι στις 1/11/2016 κατέθεσε Ερώτηση - Αναφορά στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τον Υπουργό Οικονομικών, καλώντας τους να προστατέψουν τους πολίτες και το δημόσιο από την καμπάνια «σεισάχθειας» του Σώρρα.

Όπως επισημαίνει, προς τούτο, προσκόμισε φυλλάδια που διαφημίζουν στους πολίτες δήθεν ‘’οριστικό ξεχρέωμα’’ από τράπεζες, δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία, από τον ανύπαρκτο πακτωλό χρημάτων του γνωστού ψευδο-επενδυτή, που υποτίθεται πως είναι διαθέσιμα σε τράπεζες του εξωτερικού.

Σύμφωνα με τον βουλευτή, σχεδόν έναν μήνα αργότερα, το Υπουργείο Δικαιοσύνης του απάντησε πως το όλο ζήτημα βρίσκονταν στο στάδιο της προδικασίας, μαλώνοντάς τον μάλιστα -όπως αναφέρει-  γιατί τάχα ζητεί παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, ενώ από την πλευρά του, ο Υπουργός Οικονομικών δεν θεώρησε καν σκόπιμο να του απαντήσει.

Ο κ. Δανέλλης καταλήγοντας, ζητεί, «σήμερα που το θέμα έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις» να πράξει «επιτέλους η Πολιτεία τα αυτονόητα και να πάψει να αποτελεί μέρος αυτού του σουρεαλιστικού και τόσο κακόγουστου ανέκδοτου…».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή