Επικρίσεις Μητσοτάκη κατά κυβέρνησης για ανεπάρκεια στο μεταναστευτικό

Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2016 12:05
UPD:13:45
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. τόνισε πως το Κέντρο αυτό θα πρέπει να αποτελεί πιλότο για αντίστοιχες άλλες δομές, οι οποίες πρέπει να δημιουργηθούν στη χώρα μας. 

A- A A+

Επικρίσεις κατά της κυβέρνησης για τη διαχείριση του μεταναστευτικού - προσφυγικού ζητήματος διατύπωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια επίσκεψής τους στο Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων «Ελαία» στην Παιανία.

«Θέλω να επισημάνω ότι είναι απολύτως απαραίτητο να μη χάνεται ούτε ένα ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους, για να δημιουργούνται δομές φιλοξενίας και υποστήριξης, όπως αυτή που είχα τη χαρά να επισκεφθώ σήμερα» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας πως δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία γιατί οι πόροι, οι οποίοι έχουν διατεθεί στην Ελλάδα, «δεν μπορούν να απορροφηθούν για λόγους γραφειοκρατικούς, που έχουν να κάνουν με την ανεπάρκεια της ελληνικής κυβέρνησης». 

ΝΈΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ανέφερε πως στο Κέντρο «Ελαία» γύρω στα 70 ασυνόδευτα παιδιά, έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν εξαιρετικά ποιοτικές υπηρεσίες, τονίζοντας πως Κέντρο αυτό θα πρέπει να αποτελεί πιλότο για αντίστοιχες άλλες δομές, οι οποίες πρέπει να δημιουργηθούν στη χώρα μας. 
 
Σημείωσε πάντως πως για κάθε ένα παιδί, το οποίο βρίσκεται σε αυτήν τη δομή, υπάρχουν πολλά άλλα παιδιά, τα οποία βρίσκονται σε άλλες δομές, που δεν έχουν αυτήν την ποιότητα, όπως υπάρχουν και πολλά ασυνόδευτα παιδιά, των οποίων η τύχη αγνοείται. Και αυτή είναι μια από τις μεγάλες τραγωδίες του προσφυγικού – μεταναστευτικού προβλήματος, συμπλήρωσε.
 
Καταλήγοντας, συνεχάρη και τον δήμαρχο για το γεγονός ότι η τοπική κοινωνία αγκάλιασε και υποστηρίζει αυτήν τη δομή.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή