Μέρκελ: Οι αποφάσεις δεν λαμβάνονται στο Βερολίνο

Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016 13:45
UPD:14:45
REUTERS/FABRIZIO BENSCH

Η κ. Μέρκελ παραδέχθηκε ότι οι συζητήσεις Ελλάδας - Γερμανίας δεν ήταν πάντα εύκολες, ωστόσο υπήρξαν πάντοτε ειλικρινείς, ενώ συμπλήρωσε ότι και οι δύο πλευρές θέλουν να υπάρξουν αποτελέσματα. 

A- A A+

Το μήνυμα ότι αποφάσεις αναφορικά με το ελληνικό ζήτημα δεν λαμβάνονται στο Βερολίνο έστειλε εκ νέου η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ σε δηλώσεις της πριν συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Όπως είπε, οι διαβουλεύσεις γίνονται με τους θεσμούς και στο Eurogroup και το Βερολίνο δεν είναι τόπος λήψης αποφάσεων. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι θα συζητήσει με τον Πρωθυπουργό για το ελληνικό πρόγραμμα. 

Ακόμη, παραδέχθηκε ότι οι συζητήσεις Ελλάδας - Γερμανίας δεν ήταν πάντα εύκολες, αλλά πάντα υπήρξαν ειλικρινείς, ενώ συμπλήρωσε ότι και οι δύο πλευρές θέλουν να υπάρξουν αποτελέσματα. 

Η κ. Μέρκελ αναφέρθηκε και στο εύρος της ελληνογερμανικής συνεργασίας, στις «καλές και στενές σχέσεις» των δύο χωρών και τόνισε την πρόθεση να γίνουν περισσότερα από τις δύο πλευρές στον τομέα της έρευνας. 

ΕΡΤ

Αναφερόμενη στην ατζέντα της συνάντησής της με τον κ. Τσίπρα η Γερμανίδα καγκελάριος μίλησε εκτενώς για την προσφυγική κρίση, λέγοντας ότι η Ελλάδα έχει δεχθεί τεράστια επιβάρυνση από τους πρόσφυγες που εγκλωβίστηκαν εντός των συνόρων της πριν από τη σύναψη της συμφωνίας της Ε.Ε. με την Τουρκία.

«Προσπαθούμε να υποστηρίξουμε την Ελλάδα», τόνισε και συμπλήρωσε ότι από κοινού με την Αθήνα θέλουν δίκαιη κατανομή των προσφύγων στην Ε.Ε.. «Δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε την Ελλάδα στη μοίρα της», σημείωσε, ενώ παραδέχθηκε ότι η συμφωνία με την Τουρκία δεν εξελίσσεται όπως θα ήθελε και πρόσθεσε ότι η δραστηριοποίηση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο έχει αποτελέσματα ως προς την καταπολέμηση του δουλεμπορίου. 

Τέλος, σχετικά με το Κυπριακό, το οποίο θα απασχολήσει επίσης τους δύο ηγέτες, η κ. Μέρκελ έκανε λόγο για ζήτημα μεγάλης σημασίας και χαιρέτισε την «πολύ σημαντική υποστηρικτική εργασία» που έχει κάνει η Ελλάδα για την επίλυσή του.

 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή