Απρόσμενο «Παραπόρτι» από τους Φ. Πλιάτσικα και B. D. Foxmoor

Οι δύο τραγουδοποιοί μιλούν για τις συναυλίες τους στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2016 09:00

Ο Φίλιππος Πλιάτσικας και ο B. D. Foxmoor θα εμφανίζονται στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, τις Παρασκευές, 16, 23 και 30 Δεκεμβρίου, στις 10.30 το βράδυ.

A- A A+

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης
gkoul@naftemporiki.gr

Μέσα από μια νέα φιλία και μια απρόβλεπτη μουσική συνάντηση, ο Φίλιππος Πλιάτσικας και ο B. D. Foxmoor (Μιχάλης Μυτακίδης) περνούν το δικό τους «Παραπόρτι» με μία παράσταση γεμάτη τραγούδια τριών δεκαετιών, από την εποχή των Πυξ Λαξ και των Active Member, αλλά και προσωπικά, και μας μιλούν για τις εμφανίσεις τους στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, τις Παρασκευές, 16, 23 και 30 Δεκεμβρίου, στις 10.30 το βράδυ.

Πώς γεννήθηκε αυτή η σύμπραξη;

Φ. Π.: Με τον Μιχάλη, βρεθήκαμε το καλοκαίρι, με αφορμή ένα τραγούδι δικό του, και όλα τα υπόλοιπα προέκυψαν σαν νερό. Η απόδειξη επί σκηνής…

B. D. F.: Από την ανάγκη να γλεντήσουμε, όπως οι πατεράδες μας στις παλιές μπουάτ. Με ανθρώπους τριγύρω μας, που μπορεί να έχουν την ίδια ανάγκη, και, ίσως, να πετύχουμε ένα καλό μοίρασμα.
 

WWW.NDPPHOTO.GR/THOMAS DASKALAKIS
Τι ανακαλύψατε - ανακαλύπτετε κατά την εξέλιξή της;

Φ. Π.: Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να αποδειχθεί ότι οι φαινομενικά διαφορετικοί κόσμοι, μερικές φορές, έχουν πολύ μεγαλύτερη συγγένεια, από αυτούς που μοιάζουν ίδιοι.
 

B. D. F.: Ότι κάθε στίχος και μελωδία, που θα μοιραστούμε μαζί σας, έχει κρατήσει σε πολύ κόσμο συντροφιά στα όμορφα και στα δύσκολα. Αυτήν τη φορά, γυρνάνε πίσω να μας βρουν, ίσως στην πιο αλλόκοτη περασιά μας. Εκεί, λοιπόν, αποφασίσαμε μαζί να τους καλοδεχτούμε πίσω. Είναι ένα κοντράστ συναισθημάτων, που χρειαζόμαστε κάποιες φορές, για να γειώνουμε και να ανοίγει η καρδιά μας. Υπάρχει αγάπη, υπάρχει μεράκι κι αυτός ο γλυκός τσαμπουκάς από τις γειτονιές μας. Γι’ αυτό, για μας, είναι ένα παραπόρτι στον χρόνο.
 

WWW.NDPPHOTO.GR/THOMAS DASKALAKIS
Τι θα παρουσιάσετε αυτές τις τρεις βραδιές;

Φ. Π.: Θα είναι μια παράσταση, που θα προσπαθήσουμε να μεταφέρουμε ένα κλίμα μιας ηλεκτρικής μπουάτ, χρησιμοποιώντας και μπερδεύοντας τραγούδια από τις διαδρομές και των δυο μας, αλλά και απρόβλεπτες διασκευές.

B. D. F.: Τραγούδια, αυτές τις όμορφες κι επικίνδυνες μικρές αφηγήσεις.
 

WWW.NDPPHOTO.GR/THOMAS DASKALAKIS
Η σημερινή Ελλάδα πώς φαντάζει στα μάτια, το μυαλό και την ψυχή σας;

Φ. Π.: Δεν θέλω να πάψω ποτέ να είμαι αισιόδοξος. Τα πράγματα, βέβαια, εξακολουθούν να είναι δύσκολα. Πιστεύω ότι, αργά ή γρήγορα, θα καταφέρουμε να απεμπλακούμε από αυτό το λούκι. Ελπίζω να είναι γρήγορα.

B. D. F.: Στα μάτια μου, σαν μια νεκρή μάγισσα όπου “χαιρέτησε”, μιας και της τελειώσανε τα ξόρκια. Στο μυαλό μου, σαν ειδική φυλακή και με λίγο χρόνο για προαύλιση. Και στην ψυχή μου, αν και πρόσφυγας, σαν την πιο βαθιά στο αιώνιο χαρακιά.
 

Συντελεστές

Χάρης Μιχαηλίδης: ηλεκτρική κιθάρα, Γιώργος Λιβαδάς: τύμπανα, Νίκος Σάλτας: hammond - synth - bass. Υπεύθυνος ήχου: Νίκος Παππάς.

Πληροφορίες

Γυάλινο Μουσικό Θέατρο: λεωφ. Συγγρού 143 - Ν. Σμύρνη, τηλ.: 210 9315600. Τιμές εισιτηρίων: 8 ευρώ στο μπαρ με μπύρα ή κρασί, 10 ευρώ στο μπαρ με ποτό, φιάλη κρασί ανά 2 άτομα: 60 ευρώ, φιάλη ποτού ανά 4 άτομα: 120 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: καταστήματα: Public, Seven Spots, Reload, Media Markt, βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, τηλεφωνικά: 11876, ηλεκτρονικά: viva.gr.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή