Σκληρή μάχη για τον έλεγχο της Παλμύρας

Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016 14:23
UPD:17:14
REUTERS/Sana

Η αρχαία πόλη είχε περάσει στον έλεγχο των δυνάμεων του Άσαντ τον περασμένο Μάρτιο, απομακρύνοντας τους τζιχαντιστές του ISIS, μετά από δύο χρόνια παρουσίας (φωτ. αρχείου). 

A- A A+

Σκληρή μάχη για τον έλεγχο της Παλμύρας δίνουν οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις, οι οποίες προσπαθούν να απωθήσουν τις αλλεπάλληλες επιθέσεις των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Interfax, η τρομοκρατική οργάνωση εξαπολύει νέα επίθεση, προκειμένου να ανακαταλάβει την ιστορική πόλη, επιστρατεύοντας τουλάχιστον 4.000 μαχητές.    

«Παρά τις βαριές απώλειες, οι τρομοκράτες προσπαθούν να ελέγξουν το εσωτερικό της πόλης» αναφέρει από την πλευρά της, η ρωσική υπηρεσία παρακολούθησης της συριακής κρίσης.

«Οι δυνάμεις της Συρίας μάχονται για να υπερασπιστούν την Παλμύρα» προσθέτει. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι το ISIS συγκέντρωσε δυνάμεις από τα «μέτωπα» της Ράκα και του αλ-Ζορ.

Το πρωί, οι συριακές δυνάμεις, χάρη στους ολονύχτιους βομβαρδισμούς της ρωσικής αεροπορίας, είχαν καταφέρει να εκδιώξουν το ISIS, ελέγχοντας πλήρως την Παλμύρα. Μάλιστα, από τους εκτεταμένους βομβαρδισμούς, είχαν σκοτωθεί τουλάχιστον 300 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Η αρχαία πόλη είχε περάσει στον έλεγχο των δυνάμεων του Άσαντ τον περασμένο Μάρτιο, απομακρύνοντας τους τζιχαντιστές του ISIS, μετά από δύο χρόνια παρουσίας. 

Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες, οι φανατικοί ισλαμιστές πολιορκούσαν συστηματικά την Παλμύρα και εντέλει, κατάφεραν να αποκτήσουν τον έλεγχο, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή