Με πολλές απουσίες ψηφίστηκε το ν/σ για την ίση μεταχείριση

Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2016 12:11
UPD:12:53
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Με ευρεία πλειοψηφία, αλλά και με 35 απουσίες από τη Νέα Δημοκρατία, καθώς και με δύο διαφοροποιήσεις από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, που το καταψήφισαν, ψηφίστηκε από τη Βουλή το νομοσχέδιο κατά των διακρίσεων στην εργασία λόγω φύλου, θρησκείας, εθνότητας, σεξουαλικού προσανατολισμού.

Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων, καταψήφισαν Χρυσή Αυγή και Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενώ το ΚΚΕ δήλωσε «παρών». Στην ψηφοφορία για τα άρθρα 1 έως 4 υπέρ ψήφισαν 201, κατά 21 και «παρών» 5 βουλευτές.

Συνολικά ψήφισαν 223 και απουσίασαν 73 βουλευτές. Από τους 75 βουλευτές της Ν.Δ. έλειπαν οι 35. Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, που καταψήφισαν το νομοσχέδιο, διαφορετική στάση τήρησαν οι Θανάσης Παπαχριστόπουλος και Κώστας Ζουράρις, που έδωσαν θετική ψήφο, ενώ απουσίασαν βουλευτές του κόμματος που κατέχουν υπουργικές (Πάνος Καμμένος, Έλενα Κουντουρά, Βασίλης Κόκκαλης).

Σημειώνεται ότι το νομοσχέδιο καταψήφισαν οι ανεξάρτητοι Λεωνίδας Γρηγοράκος και Νίκος Νικολόπουλος, ενώ υπήρξαν και επιστολικές ψήφοι που δεν προσμετρώνται στο τελικό αποτέλεσμα.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής σε δηλώσεις του μετά την ψηφοφορία υποστήριξε ότι η σημερινή διαδικασία επεφύλαξε δυσάρεστες εκπλήξεις για τους εμπνευστές του αιτήματος διενέργειας ονομαστικής ψηφοφορίας. Όπως είπε, όχι μόνο τα υπό ψήφιση άρθρα 1, 2 3 και 4 του σχεδίου νόμου υπερψήφισαν βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων αποδεικνύοντας ότι κανένα πολιτικό ζήτημα δεν υφίσταται, αλλά το "ενδιαφέρον" είναι ότι τα καταψήφισε ο ανεξάρτητος κεντροαριστερός Λεωνίδας Γρηγοράκος.

«Είναι προφανές ότι τις αιτιάσεις οι εκπρόσωποι της Κεντροαριστεράς θα πρέπει να τις απευθύνουν και προς τον ομοϊδεάτη τους» πρόσθεσε.

Πάντως, έντονα επικριτικός για τη στάση βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αλλά και κατά του Πρωθυπουργού, εμφανίστηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, με αφορμή την ονομαστική ψηφοφορία.

«Βουλευτές ΑΝΕΛ μαζί με Χρυσή Αυγή καταψήφισαν τις ευρωπαϊκές διατάξεις για ίση μεταχείριση στην εργασία. Ο κ. Τσίπρας κοιτούσε χαμογελαστός» έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή