Κυπριακό: Επανέναρξη των συνομιλιών αποφάσισαν Αναστασιάδης - Ακιντζί

Τριήμερες διαπραγματεύσεις στη Γενεύη στις 9 Ιανουαρίου και διάσκεψη στις 12 του ίδιου μήνα
Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2016 07:41
UPD:09:05
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Κ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Στιγμιότυπο από το δείπνο του Ν. Αναστασιάδη με τον Ειδικό Σύμβουλο του γ.γ. του ΟΗΕ για την Κύπρο Έσπεν Μπαρθ Έιντε και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί

Την επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό, με εντατικοποιημένη μορφή, αποφάσισαν ο Κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, στο δείπνο που τους παρέθεσε αργά χθες ο Ειδικός Σύμβουλος του γ.γ. του ΟΗΕ για την Κύπρο Έσπεν Μπαρθ Έιντε.

Συγκεκριμένα, όπως συμφωνήθηκε στη συνάντηση, που διήρκησε περί τις τέσσερις ώρες, συμφωνήθηκε να αρχίσουν εντατικές συνομιλίες στην Κύπρο, με το βάρος να πέφτει στους διαπραγματευτές. Στις 9 Ιανουαρίου, οι κ. Αναστασιάδης και Ακιντζί θα μεταβούν στη Γενεύη για να αξιολογήσουν τα μέχρι τότε δεδομένα στις συνομιλίες, στις 11 του μήνα θα παρουσιαστούν χάρτες επί του εδαφικού και στις 12 θα πραγματοποιηθεί διάσκεψη για το Κυπριακό.

Σύμφωνα με ανακοινωθέν που εξέδωσαν τα Ηνωμένα Έθνη, στη διάσκεψη θα συμμετάσχουν οι τρεις εγγυήτριες χώρες, ενώ  μπορούν να προσκληθούν και άλλα μέρη εάν αυτό απαιτηθεί.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Κ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

«Υπάρχει μεγάλο περιθώριο να καταλήξουμε στη συντριπτική πλειοψηφία των θεμάτων και συνεπώς κατά την τριήμερη σύνοδο της Γενεύης να ολοκληρώσουμε κατ’ ευχήν και προς όφελος και των δύο κοινοτήτων τις συνομιλίες», ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Αναστασιάδης.

Πηγές: ΚΥΠΕ, Ο Φιλελεύθερος

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή