Δείπνο σε Αναστασιάδη - Ακιντζί παραθέτει ο Άιντε

Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2016 14:07
UPD:14:44
REUTERS/YIANNIS KOURTOGLOU

Ο τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο `Εσπεν Μπαρθ Άιντε και ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης (φωτογραφία αρχείου)

Δείπνο παραθέτει απόψε ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο `Εσπεν Μπαρθ Άιντε στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Σε γραπτή δήλωση του εκπροσώπου Τύπου των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο αναφέρεται πως «ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο `Εσπεν Μπαρθ `Ειντε θα φιλοξενήσει τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί και τον Ελληνοκύπριο ηγέτη Νίκο Αναστασιάδη».

Νωρίτερα, το ραδιόφωνο του ΡΙΚ μετέδωσε ότι εντός της ημέρας ενδεχομένως να υπάρξουν ανακοινώσεις για το μέλλον των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.

Το πρωί ο κ. Άιντε, μετά από συνάντηση με τον κ. Αναστασιάδη, δήλωσε πως μέσα από τις συζητήσεις των τελευταίων ημερών, συμπεριλαμβανομένων και της σημερινής μέρας, νιώθει ότι σιγά σιγά προχωρούμε μπροστά.

Είχε προηγηθεί συνάντηση του κ. `Ειντε με τον Ακιντζί στα κατεχόμενα.

Ο Νορβηγός διπλωμάτης πρόσθεσε ότι σε σύντομο, λογικά, χρονικό διάστημα, θα μπορέσει να ανακοινώσει περισσότερα σχετικά με το τι πρόκειται αναφορικά με τις συνομιλίες στο προσεχές μέλλον.

Σε Αθήνα και Άγκυρα μεταβαίνει ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ

Παράλληλα, με δήλωσή του στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΗΕ στην Κύπρο έκανε γνωστό πως ο κ. Άιντε θα πραγματοποιήσει επισκέψεις στην Ελλάδα και στην Τουρκία την Παρασκευή και τη Δευτέρα, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, ο κ. Άιντε θα επισκεφθεί αύριο την Αθήνα, όπου θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, ενώ τη Δευτέρα θα βρίσκεται στην Άγκυρα για διαβουλεύσεις με την τουρκική κυβέρνηση.

Σήμερα στην Αθήνα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος της Κύπρου, Νικόλα Παπαδόπουλο, με τον οποίο συνομίλησαν για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή