Ιταλία - δημοψήφισμα: «Ναι» ψηφίζει ο Ρομάνο Πρόντι

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016 18:43
UPD:18:48
EPA/JULIEN WARNAND

«Η θετική μου ψήφος σέβεται, φυσικά, όποιον θα κάνει μια διαφορετική επιλογή», δηλώνει ο πρώην επικεφαλής της Κομισιόν (φωτ. αρχείου).

«Ναι» θα ψηφίσει στο δημοψήφισμα της ερχόμενης Κυριακής ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι.

«Έστω και αν οι μεταρρυθμίσεις που προτείνονται δεν διαθέτουν το αναγκαίο βάθος και σαφήνεια, λόγω της προσωπικής μου ιστορίας και των πιθανών, ευρύτερων συνεπειών, νιώθω την υποχρέωση να δημοσιοποιήσω την θετική μου ψήφο στο δημοψήφισμα, με την ελπίδα η κίνηση να ευνοήσει την ενίσχυση των δημοκρατικών κανόνων, ιδίως μέσω της αναμόρφωσης του εκλογικού νόμου», τονίζει ο κ. Πρόντι σε γραπτή του δήλωση.

«Η θετική μου ψήφος σέβεται, φυσικά, όποιον θα κάνει μια διαφορετική επιλογή», δηλώνει ο πρώην επικεφαλής της Κομισιόν. Ο κ. Πρόντι δεν χαρακτηρίζεται από πολιτική εγγύτητα προς τον Ματέο Ρέντσι, παρά το γεγονός ότι και οι δύο ανήκουν στην κεντρώα πτέρυγα της Κεντροαριστεράς, ωστόσο η απόφασή του σχετίζεται, πιθανώς, με την ανάγκη σταθερότητας στην οποία έκαναν αναφορά, τις ημέρες αυτές, πολλοί πρωταγωνιστές της ιταλικής και ευρωπαϊκής πολιτικής σκηνής.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή