Σχόλιο Ομπάμα για το θέμα των ψευδών ειδήσεων στο Facebook και αλλού

Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016 18:28
UPD:18:30
REUTERS/KEVIN LAMARQUE

Ο Ομπάμα είχε αναφερθεί στο θέμα και το παρελθόν, σχολιάζοντας τις «τρελές θεωρίες συνωμοσίας» που εξαπλώνονται στο Facebook, δημιουργώντας ένα «νέφος ανοησίας».

A- A A+

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα αναφέρθηκε στο ζήτημα των ψευδών ειδήσεων στο Facebook και άλλες πλατφόρμες, αφήνοντας να εννοηθεί πως υπονόμευσαν την εκλογική διαδικασία στις ΗΠΑ.

«Αν δεν αντιμετωπίζουμε σοβαρά τα γεγονότα και τι είναι αληθινό και τι όχι, αν δεν μπορούμε να κάνουμε διάκριση ανάμεσα σε σοβαρά επιχειρήματα και προπαγάνδα, τότε έχουμε πρόβλημα» είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Γερμανία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε πως ζούμε σε μια εποχή με «πάρα πολλή ενεργή παραπληροφόρηση» που «συσκευάζεται πολύ καλά», είτε στο Facebook, είτε στην τηλεόραση. «Αν όλα μοιάζουν ίδια και δεν γίνονται διακρίσεις, τότε δεν ξέρουμε τι να προστατέψουμε. Δεν ξέρουμε για τι να αγωνιστούμε. Και μπορούμε να χάσουμε τόσα πολλά από αυτά που έχουμε κερδίσει όσον αφορά στις δημοκρατικές ελευθερίες, τις οικονομίες της αγοράς και την ευημερία που έχουμε μάθει να λαμβάνουμε ως δεδομένα».

Τα σχόλια αυτά έγιναν λίγες ημέρες μετά τη δήλωση του ιδρυτή του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, πως το ότι τα ψευδή νέα στο Facebook επηρέασαν τους ψηφοφόρους είναι μια «τρελή ιδέα», και τις αναφορές περί «κινήματος» από εργαζομένους στο κοινωνικό δίκτυο για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Ο Ομπάμα είχε αναφερθεί στο θέμα και το παρελθόν, σχολιάζοντας τις «τρελές θεωρίες συνωμοσίας» που εξαπλώνονται στο Facebook, δημιουργώντας ένα «νέφος ανοησίας».

Προτεινόμενα για εσάς