Ρωσία: Νεκροί 30 τζιχαντιστές του Μετώπου Φατέχ Αλ Σαμ στο Ιντλίμπ

Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016 13:11
UPD:13:14
REUTERS/AMMAR ABDULLAH

Η επαρχία Ιντλίμπ είναι προπύργιο του Στρατού της Κατάκτησης, ενός συνασπισμού στον οποίο συμμετέχουν ισλαμιστές αντάρτες της συριακής αντιπολίτευσης και τζιχαντιστές του Μετώπου Φάτεχ Αλ Σαμ (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Τουλάχιστον 30 τζιχαντιστές της οργάνωσης Μέτωπο Φάτεχ Αλ Σαμ (πρώην Μέτωπο Αλ Νούσρα) σκοτώθηκαν από τους ρωσικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς που διεξήχθησαν στην επαρχία Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Πρόκειται για βομβαρδισμούς που διεξήχθησαν την Τρίτη για πρώτη φορά στο Ιντλίμπ από βομβαρδιστικά - καταδιωκτικά Su-33 που απονηώθηκαν από το αεροπλανοφόρο Ναύαρχος Κουζνέτσοφ, το οποίο έφτασε την προηγούμενη εβδομάδα στα ανοικτά των συριακών ακτών στη Μεσόγειο, σύμφωνα με τον Ίγκορ Κονασένκοφ, εκπρόσωπο του υπουργείου.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που λάβαμε από διάφορες πηγές, τουλάχιστον 30 τρομοκράτες σκοτώθηκαν σε αυτούς τους βομβαρδισμούς», επισήμανε.

Μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνονται επικεφαλής των τζιχαντιστών που ήταν αρμόδιοι «για την προετοιμασία και τη διεξαγωγή νέας επίθεσης στο Χαλέπι», διευκρίνισε ο ίδιος.

Η επαρχία Ιντίμπ είναι προπύργιο του Στρατού της Κατάκτησης, ενός συνασπισμού στον οποίο συμμετέχουν ισλαμιστές αντάρτες της συριακής αντιπολίτευσης και τζιχαντιστές του Μετώπου Φάτεχ Αλ Σαμ.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή