Σφίγγει ο κλοιός γύρω από το ISIS

Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2016 18:36
UPD:20:14
REUTERS/STRINGER

Οι ιρακινές δυνάμεις βρίσκονται στο μέτωπο της ανατολικής Μουσούλης τις τελευταίες 10 ημέρες. Σημειώνεται ότι η πόλη τελεί υπό τον έλεγχο του ISIS από τα μέσα του 2014.

A- A A+

Σημαντική πρόοδο στη «μάχη» για την ανακατάληψη της Μουσούλης, προπυργίου του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ, καταγράφει ο ιρακινός στρατός.

Οι δυνάμεις ασφαλείας, οι οποίες υποστηρίζονται αεροπορικώς από τις ΗΠΑ, απέκτησαν σήμερα τον έλεγχο δύο περιοχών στα ανατολικά της πόλης, κατόπιν σκληρών συγκρούσεων με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Ενδεικτικό της σφοδρότητας των μαχών αποτελεί το γεγονός ότι το ISIS επιστράτευσε βομβιστές - αυτοκτονίας, προξενώντας σημαντικές υλικές ζημιές, αλλά και τον θάνατο 30 Ιρακινών στρατιωτών.

Το Ιράκ επιχειρεί στο μέτωπο της ανατολικής Μουσούλης τις τελευταίες 10 ημέρες. Σημειώνεται ότι η πόλη τελεί υπό τον έλεγχο του ISIS από τα μέσα του 2014.

Η ανακατάληψή της προσκρούει σε μία σειρά αντιξοοτήτων, καθώς πέραν των βομβιστών αυτοκτονίας, οι δυνάμεις ασφαλείας καλούνται να αντιμετωπίσουν και το δαιδαλώδες δίκτυο υπόγειων τούνελ, το οποίο χρησιμοποιούν οι τζιχαντιστές.

Παρ’ όλα αυτά, ο κλοιός γύρω από την πόλη σφίγγει ολοένα και περισσότερο, καθώς ο ιρακινός στρατός προωθείται σημαντικά και από το νότιο, αλλά και από το βόρειο μέτωπο. Στόχος άλλωστε, αποτελεί η περικύκλωση της πόλης και ο τελικός αποκλεισμός της.

Εξαιτίας των μαχών, περίπου 49.000 κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει μέχρι στιγμής, την πόλη.

Την ίδια ώρα, πρόοδο σημειώνουν και οι κουρδικές δυνάμεις της Συρίας, οι οποίες επιχειρούν εναντίον της Ράκα, προπύργιο του ISIS στη Συρία. 

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή