Ελληνικό Φεστιβάλ: Το διοικητικό συμβούλιο απαντά στον Β. Θεοδωρόπουλο

Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2016 15:25
A- A A+

Με δελτίο Τύπου το οποίο υπογράφει η Καθηγήτρια κα Λιάνα Θεοδωράτου, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικό Φεστιβάλ ΑΕ, το Φεστιβάλ προτίθεται  να απαντήσει άμεσα επί όλων των σημείων που έθιξε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του.

Το δελτίο Τύπου

Με αφορμή τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Ελληνικό Φεστιβάλ ΑΕ,  Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, επισημαίνονται τα ακόλουθα :

1ον) Το διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού προτίθεται  να απαντήσει άμεσα επί όλων των σημείων που θίγει στην αφήγησή του ο καλλιτεχνικός διευθυντής. Δεσμεύεται επιπλέον, να εισφέρει πρόσθετα δεδομένα στη συζήτηση περί καλλιτεχνικού έργου και χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης, στο πλαίσιο ενός δημόσιου πολιτιστικού οργανισμού.

2ον) Ως προς την απουσία του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικό Φεστιβάλ ΑΕ από τη συνέντευξη τύπου της 7ης /11 /2016 επισημαίνουμε ότι :

i) το διοικητικό συμβούλιο ουδέποτε κλήθηκε να παραστεί στην υπό συζήτηση συνέντευξη

ii) ο απολογισμός που εξήγγειλε ο καλλιτεχνικός διευθυντής ουδέποτε είχε υποβληθεί προς έγκριση στο διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού, όπως κατά νόμο προβλέπεται, παρά τα επανειλημμένα σχετικά αιτήματα του διοικητικού συμβουλίου

iii)  η προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου του καλλιτεχνικού διευθυντή συνέπεσε χρονικά με την τελετή παράδοσης - παραλαβής του υπουργείου Πολιτισμού από τον απερχόμενο υπουργό, Αριστείδη Μπαλτά στη νέα υπουργό Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου.

3ον) Ενόψει των δεδομένων που διαμόρφωσε η μονομερής ενέργεια του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικό Φεστιβάλ ΑΕ ως θεσμικό όργανο διοίκησης του φορέα εκτίμησε ότι οφείλει εντός της ημέρας να ενημερώσει την υπουργό Πολιτισμού και ακολούθως να τοποθετηθεί άμεσα δημοσίως.  

4ον) Τέλος, είναι αυτονόητο ότι στόχος μας παραμένει η αναζήτηση κοινών τόπων για την προαγωγή του δημόσιου πολιτιστικού συμφέροντος, το οποίο πρωτίστως οφείλει να υπηρετεί η λειτουργία της Ελληνικό Φεστιβάλ ΑΕ.  

 

Η πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου

Καθηγήτρια κα Λιάνα Θεοδωράτου

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή