Λυδία Κονιόρδου: «Είναι καλό κάποιος να μιλά με έργα αντί με λόγια»

Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2016 16:39
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Ο απερχόμενος υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς και η νέα υπουργός Λυδία Κονιόρδου κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης και παραλαβής.

A- A A+

Επίσημα ανέλαβε σήμερα το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού η Λυδία Κονιόρδου, από τον απερχόμενο υπουργό Αριστείδη Μπαλτά, τον οποίο αποχαιρέτησαν οι εργαζόμενοι στο αμφιθέατρο του ΥΠΠΟΑ με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα και αφού πρώτα ο ίδιος έκανε τον απολογισμό πεπραγμένων της θητείας του στο υπουργείο, στον τομέα της πολιτιστικής κληρονομιάς, του σύγχρονου πολιτισμού και του παραγωγικού έργου του ΕΣΠΑ.

«Μετά το σπουδαίο έργο θα είμαι φειδωλή, γιατί είναι καλό κάποιος να μιλά με έργα αντί με λόγια» είπε η νέα υπουργός, ευχαριστώντας και δημόσια τον πρωθυπουργό για την επιλογή του, «για την τεράστια τιμή» στο πρόσωπό της.

«Χρειάζεται μεγάλη συστράτευση των δυνάμεων αυτή την κρίσιμη στιγμή που περνά η χώρα» τόνισε η νέα υπουργός, υπογραμμίζοντας: «Ο πολιτισμός πρέπει να συνδεθεί με την Παιδεία -που είναι το μέλλον του τόπου, με τον Τουρισμό και την παραγωγικότητα, με ήπιους τρόπους. Να αναδειχθεί η παραγωγικότητα, τα περίφημα προϊόντα και οι δυνάμεις του τόπου μας, μέσα από μια υγιή επιχειρηματικότητα και τη φιλοσοφία της αειφόρου ανάπτυξης, επειδή πρέπει να διατηρηθεί η μνήμη και η μοναδική ομορφιά του τόπου. Η πόρτα του υπουργείου θα είναι πάντοτε ανοιχτή στους αρχαιολόγους, τους καλλιτέχνες, τους λογοτέχνες, τους ανθρώπους του πνεύματος και της τέχνης για να τους διευκολύνουμε να φέρουν το έργο τους στον κόσμο» κατέληξε η υπουργός, παραλαμβάνοντας το υπουργείο.

Η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Μαρία Βλαζάκη, χαιρέτησε στην τελετή εκ μέρους των εργαζομένων. «Είμαστε όλοι οι εργαζόμενοι συγκινημένοι για τη συνεργασία, την κατανόηση, τη σοφία, την υποστήριξή σας προς τους εργαζόμενους.
Να ξέρετε ότι στο ΥΠΠΟΑ αφήσατε το όνομα ενός πολύ καλού υπουργού» είπε απευθυνόμενη στον απερχόμενο υπουργό Αριστείδη Μπαλτά η κα Βλαζάκη και ευχήθηκε στην υπουργό, Λυδία Κονιόρδου, να αφήσει κι εκείνη ένα πολύ καλό όνομα σ’ αυτό το δύσκολο υπουργείο «που φαινομενικά μοιάζει μικρό και απλό».

Προτεινόμενα για εσάς