Τριπλασίασε τα αεροπορικά πλήγματα στο Ιράκ η Γαλλία

Κατά του Ισλαμικού Κράτους
Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2016 19:03
UPD:19:10
REUTERS/MARIUS BOSCH

Η ένταση των πληγμάτων έχει μειωθεί εδώ και κάποιες ημέρες λόγω της αποκλιμάκωσης των χερσαίων επιχειρήσεων έπειτα από μια «πρώτη φάση ταχείας προέλασης» των ιρακινών δυνάμεων, όπως διευκρίνισε αξιωματικός.

A- A A+

Η πολεμική αεροπορία της Γαλλίας τριπλασίασε τον αριθμό των αεροπορικών πληγμάτων τον οποίο διεξάγει για να υποστηρίξει τις ιρακινές δυνάμεις μετά την έναρξη της επιχείρησης για την ανακατάληψη της πόλης της Μοσούλης από τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του γαλλικού γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας.

Γαλλικά αεροσκάφη - τα οποία σταθμεύουν στην Ιορδανία, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ή απονηώνονται από το αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκολ στη Μεσόγειο - έχουν προχωρήσει σε συνολικά 75 επιδρομές στο έδαφος του Ιράκ και της Συρίας από τη 17η Οκτωβρίου, όταν άρχισε η επιχείρηση, μέχρι την 1η Νοεμβρίου. Οι 63 από αυτές έγιναν στην περιοχή της Μοσούλης, διευκρίνισε ο συνταγματάρχης Πατρίκ Στεζέ.

Η ένταση των πληγμάτων έχει μειωθεί εδώ και κάποιες ημέρες λόγω της αποκλιμάκωσης των χερσαίων επιχειρήσεων έπειτα από μια «πρώτη φάση ταχείας προέλασης» των ιρακινών δυνάμεων, όπως διευκρίνισε ο ίδιος αξιωματικός.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή