Επίσημη παρουσίαση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ράγκμπι

Γιώργος Ορφανός: «Το ράγκμπι ταιριάζει στον Έλληνα»
Πέμπτη, 14 Απριλίου 2005 17:38
UPD:20:16

A- A A+

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ξενοδοχείο Metropolitan (Λεωφ. Συγγρού) η επίσημη παρουσίαση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ράγκμπι (ΕΟΡ), παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Ορφανού και του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ράγκμπι (Fédération Internationale de Rugby Amateur - Association Européenne de Rugby FIRA-A.E.R.) Daniel Brunet (Ντανιέλ Μπρουνέ).

Στην εκδήλωση παρέστη σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο της ΕΟΡ, με επικεφαλής τον πρόεδρο Βαγγέλη Στάμου (φωτό με τον κ. υφυπουργό), οι εκπρόσωποι των ελληνικών συλλόγων ράγκμπι (μεταξύ των οποίων οι εκπρόσωποι του Αθλητικού Συλλόγου Ράγκμπι Φούτμπολ Αθηνών, των Attica Springboks, των Αthens Spartans, των «Μινώταυρων» της Κορίνθου, και του Σπάρτακου Θεσσαλονίκης) καθώς επίσης και πολλοί δημοσιογράφοι.

ΟΜΙΛΙΑ ΟΡΦΑΝΟΥ

Το ράγκμπι ταιριάζει στον Έλληνα, τόνισε στην ομιλία του ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός. «Το Ράγκμπι είναι ένα άθλημα που ταιριάζει στον Έλληνα και με το σωματότυπό του και με τον τρόπο λειτουργίας του.

Το άθλημα αυτό προϋποθέτει ένα συνδυασμό, ταχύτητας, δύναμης και εξυπνάδας. Προσόντα που ο Έλληνας διαθέτει σε επάρκεια, άρα έχει τα απαραίτητα στοιχεία για να πετύχει».

«Εμείς, ως Πολιτεία, φροντίσαμε, εκτός από την αναγνώριση της Ομοσπονδίας, να εγκρίνουμε, σε πρώτη φάση, στους Δήμους που εξέφρασαν ενδιαφέρον, μέσα από τα προγράμματα Μαζικού Αθλητισμού να συγκεντρώσουν νέα παιδιά στα οποία θα δοθούν οι πρώτες γνώσεις του αθλήματος.

Δεν περιμένουμε ότι αύριο το πρωί θα έχουμε ετοιμάσει ομάδες που θα διεκδικούν Πρωταθλήματα στην Ευρώπη. Όμως, το γεγονός ότι έχουμε ήδη 22 ομάδες, σε ερασιτεχνικό έστω επίπεδο, μας δίνει ένα πρόπλασμα, πάνω στο οποίο μπορούμε να στηριχτούμε και αυτό είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό.

Θα ενισχύσουμε όλες τις προσπάθειες της Ομοσπονδίας και φιλοδοξούμε, τα επόμενα χρόνια, να νιώσουμε ότι το Ράγκμπι κερδίζει το δικό του ρόλο στην καρδιά των Ελλήνων», πρόσθεσε ο κ. υφυπουργός.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βαγγέλης Στάμου αφού ευχαρίστησε τον υφυπουργό Αθλητισμού, δήλωσε ότι θα διεξαχθούν σε πρώτη φάση δύο τουρνουά ραγκμπι, ένα στη Θεσσαλονίκη στις 21-22 Μαΐου, στο Καυταντζόγλειο Στάδιο και ένα στην Αθήνα, λίγο αργότερα. Το Σεπτέμβριο θα αρχίσει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Επίσης, η Ελληνική Ομοσπονδία Ράγκμπι, κατά τη σημερινή επίσημη παρουσίαση του αθλήματος, τίμησε τον κ. Ορφανό, για την προσφορά του στον Αθλητισμό.

Προτεινόμενα links www.athensrugby.com , www.rugby.gr .

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή

    Αθλητικές Μεταδόσεις