Ανακοινώθηκε η Επιτροπή Εξομάλυνσης της ΕΠΟ

Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2016 12:49
UPD:15:52
INTIME SPORTS/ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο εκπρόσωπος των FIFA/UEFA Κωστάκης Κουτσοκούμνης

A- A A+

Τα έξι νέα πρόσωπα που θα απαρτίζουν την επιτροπή εξομάλυνσης της ΕΠΟ έκανε γνωστά στη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης.

Ο εκπρόσωπος των FIFA/UEFA στην Ελλάδα έκανε γνωστό  με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι από δω και στο εξής και μέχρι να διενεργηθούν οι εκλογές της Ομοσπονδίας οι άνθρωποι που θα διοικούν το ελληνικό ποδόσφαιρο θα είναι οι:  Γιάννης Δρόσος (πρόεδρος), Νικόλαος Μπάρτζης (αναπληρωτής πρόεδρος), Γεώργιος Μπίκας (υπεύθυνος διαιτησίας και πρόεδρος ΚΕΔ), Ζήσης Βρύζας (υπεύθυνος εθνικών ομάδων), Αλέξης Δέδες (εσωτερικός γραμματέας), Απόστολος Γέροντας (μέλος).

Στην τοποθέτησή του ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης ανέφερε: «Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας εδώ. Πραγματικά με γεμίζει προσωπικά και όλη την Επιτροπή με ελπίδα γιατί υπάρχει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον και σε μέρα που τα ΜΜΕ κανονικά δεν δουλεύουν. Οι εξελίξεις κυλούν και σήμερα ήταν ευδόκιμο για εμάς να ανακοινώσουμε την διοικούσα. Η ΦΙΦΑ αποφάσισε να εγκαταστήσει προσωρινή διοικούσα στην Ελλάδα για να εξομαλύνει την κατάσταση και μετά να πάει σε εκλογές. Οι εκλογές είναι ένα ιερό δικαίωμα που πρέπει να εξασκείται. Η διοικούσα είναι κάτι σαν ανωμαλία στο ποδόσφαιρο αλλά κάποιες φορές κρίνεται αναγκαία για να διορθώσει μία κατάσταση και ως προς το κανονιστικό και ακόμα και το νομοθετικό πλαίσιο.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχουν προβλήματα και ως προς το νομοθετικό πλαίσιο. Είναι στις προτεραιότητές μας να αλλάξει το νομοθετικό και να προσβλέπει στην απρόσκοπτη λειτουργία της ΕΠΟ. Η ευθύνη για την διοικούσα ανατέθηκε στην ομάδα που παρακολουθούσε την Ελλάδα τόσο καιρό. Σε εμένα, τον Ρηγόπουλο και τον Κορβάρο. Γιάννης Δρόσος: πρόεδρος, Νικόλαος Μπάρτζης: Αναπληρωτής πρόεδρος, Γεώργιος Μπίκας: Υπεύθυνος διαιτησίας, πρόεδρος ΚΕΔ, Ζήσης Βρύζας: Υπεύθυνος ομάδων, Αλέξης Δέδες: Εσωτερικός Γραμματέας και Απόστολος Γέροντας: μέλος. Η Επιτροπή έχει το δικαίωμα να προσθέσει άτομα εάν κριθεί ότι πρέπει να υπάρξουν προσθήκες. Κρίνουμε επί του παρόντος τα έξι είναι αρκετά».

Ο πρόεδρος Γιάννης Δρόσος είναι δικηγόρος και καθηγητής νομικής και δεν προέρχεται από το χώρο του ποδοσφαίρου.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος Νικόλαος Μπάρζτης είναι δικηγόρος και έχει θητεύσει στις επιτροπές αδειοδότησης ΕΠΟ και στο Διαιτητικό Δικαστήριο.

Το μέλος Απόστολος Γέροντας είναι καθηγητής δημοσίου δικαίου.

Όπως έγινε γνωστό δεν θα ισχύει πλέον το ισπανικό μοντέλο στη διαιτησία, ενώ ρόλο συμβούλου Διοίκησης και Επικοινωνίας που θα αναφέρεται στην FIFA και στην UEFA αναλαμβάνει ο Ιάκωβος Φιλιππούσης.

Όταν ρωτήθηκε για ποιο λόγο παρενέβη η FIFA απάντησε: «Ο λόγος που έγινε τώρα είναι ότι η απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου επενέβαινε ξεκάθαρα στο αυτοδιοίκητο. Πήρε απόφαση για το πως θα διεξάγονται οι εκλογές. Ένα θέμα που πρέπει να είναι πάντα μακριά από νομοθετικές παρεμβάσεις».

Για το διάστημα που θα διοικεί η επιτροπή ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης είπε: «Δεν ξέρω πόσο καιρό θα πάρει. Η FIFA έχει πει το αργότερο ως 31 Μαΐου. Μακάρι να γίνουν όλα νωρίτερα και να επανέλθει η ΕΠΟ με εκλεγμένη διοίκηση»

Τα μέλη της Επιτροπής Εξομάλυνσης δήλωσαν: 

Γιάννης Δρόσος: «Ευχαριστώ κ. Κουτσοκούμνη. Ευχαριστώ την FIFA και την UEFA για την τιμή. Είμαι δικηγόρος και καθηγητής στη Νομική Αθηνών. Είμαι εδώ για τις γνώσεις και τα προσόντα που έχω και όχι επειδή προέρχομαι για το ποδόσφαιρο γιατί δεν προέρχομαι. Είμαι εδώ για να υπάρξει η διαφάνεια». 

Νικόλαος Μπάρτζης: «Να μας βοηθήσετε σε θέματα καλής κριτικής και για να προσφέρουμε στο ποδόσφαιρο». 

Γιώργος Μπίκας: «Θέλω να ευχαριστώ FIFA και UEFA . Θεός δεν είμαι. Θαύματα δεν κάνω. Αλλά θα προσπαθήσω με όλες τις δυνάμεις. Όπως έλεγε ο Ισοκράτης πρώτον διοικείς με κανόνες, δεύτερον διοικείς με ανθρώπους και τρίτον δεν διοικείς για πάντα. Λάθη θα γίνουν αλλά να ξέρετε πως θα είναι ανθρώπινα. Το λέω προκαταβολικά για να ζητήσω συγγνώμη. Να ρίξουμε όλοι τους τόνους. Όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά». 

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις