Έξοδο του ΝΑΤΟ από το Αιγαίο ζητεί η Άγκυρα

Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016 14:53
UPD:16:41
INTIME NEWS/ΨΩΜΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Ο Τούρκος υπουργός θεωρεί ότι οι στόχοι της αποστολής έχουν πλέον επιτευχθεί και άρα, δεν συντρέχει κανένας λόγος παράτασης των επιχειρήσεων (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Toν τερματισμό έως το τέλος του έτους, της αποστολής του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, η οποία στοχεύει τα δίκτυα λαθρεμπορίας, επιθυμεί η Τουρκία, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της γειτονικής χώρας, Φικρί Ισίκ.

Ο Τούρκος υπουργός θεωρεί ότι οι στόχοι της αποστολής έχουν πλέον επιτευχθεί και άρα, δεν συντρέχει κανένας λόγος παράτασης των επιχειρήσεων.

Ούτως ή άλλως, υποστηρίζει ο Ισίκ, η Τουρκία είναι αυτή που εμποδίζει τα παράνομα μεταναστευτικά κύματα. «Προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας» σπεύδει να προσθέσει.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, χαιρετίζει την αποτελεσματικότητα των επιχειρήσεων της Συμμαχίας, προσδίδοντας ιδιαίτερη σημασία στη δυνατότητα των νατοϊκών σκαφών να δρουν τόσο στα ελληνικά, όσο και στα τουρκικά, χωρικά ύδατα.

Οι δηλώσεις των δύο αξιωματούχων πραγματοποιήθηκαν στον απόηχο της διήμερης συνόδου του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες.

Σημειώνεται ότι βάσει της συμφωνίας Ε.Ε. - Τουρκίας, η επιχείρηση του ΝΑΤΟ είναι εξασφαλισμένη τουλάχιστον έως τα τέλη του έτους.  

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή