Χ. Θεοχάρης: Πολιτική και ηθική ήττα της κυβέρνησης

Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016 01:21
UPD:02:31
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο κ. Θεοχάρης σημειώνει ότι, «όσο και αν προσπαθεί όμως να δημιουργήσει συνθήκες διχασμού στην κοινωνία, το μόνο που καταφέρνει ο κ. Τσίπρας και οι υπουργοί του είναι να απαξιώνουν ακόμα περισσότερο το όποιο ελάχιστο πολιτικό κεφάλαιο τους έχει απομείνει» (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Για πολιτική και ηθική ήττα της κυβέρνησης κάνει λόγο ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης, στον απόηχο της απόφασης του ΣτΕ, το οποίο έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες

«Η προσπάθεια της κυβέρνησης να στήσει τη δική της διαπλοκή ηττήθηκε κατά κράτος. Ηττήθηκε στρατηγικά και πολιτικά. Ηττήθηκε ηθικά. Ηττήθηκε κυρίως στη συνείδηση των πολιτών» αναφέρει σε δήλωσή του ο ανεξάρτητος βουλευτής, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση ότι στηρίχθηκε «στην αυθαιρεσία και την αδιαφάνεια, στην αλαζονεία ενός υπουργού που νόμιζε ότι κινείται πάνω από τους θεσμούς, τις ανεξάρτητες αρχές και τη Δικαιοσύνη».

«Και ήρθε απόψε η αντίδραση της κ. Γεροβασίλη να πιστοποιήσει το εύρος της σύγχυσης στην οποία βρίσκεται αυτή η κυβέρνηση, καθώς με μια βαθιά διχαστική απάντηση στη δικαστική απόφαση αποκαλύπτει πόσο επικίνδυνη είναι για τη χώρα. Μια κυβέρνηση που δε γνωρίζει τι σημαίνει Δημοκρατία, τι σημαίνει Σύνταγμα», συνεχίζει ο ανεξάρτητος βουλευτής. 

Ο κ. Θεοχάρης σημειώνει ότι, «όσο και αν προσπαθεί όμως να δημιουργήσει συνθήκες διχασμού στην κοινωνία, το μόνο που καταφέρνει ο κ. Τσίπρας και οι υπουργοί του είναι να απαξιώνουν ακόμα περισσότερο το όποιο ελάχιστο πολιτικό κεφάλαιο τους έχει απομείνει».

Καταλήγοντας, ο κ. Θεοχάρης καλεί την κυβέρνηση «έστω και τώρα, να σεβαστεί την απόφαση του ΣτΕ και να αναθέσει στο ΕΣΡ τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου, όπως όφειλε να έχει κάνει εξ αρχής».

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή