Κυβερνοεπίθεση προκάλεσε προβλήματα σε Twitter, Paypal, Spotify και πολλές άλλες ιστοσελίδες

Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016 00:20
REUTERS/Kacper Pempel

Αμιερκανοί αξιωματούχοι δήλωσαν στο Reuters πως την υπόθεση διερευνούν το FBI και το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ.

A- A A+

Κυβερνοεπίθεση με στόχο μία σχετικά άγνωστη εταιρεία υποδομών Ίντερνετ, την Dyn, προκάλεσε προβλήματα στην πρόσβαση σε μεγάλο αριθμό γνωστών ιστοσελίδων την Παρασκευή- μεταξύ των οποίων το Paypal, το Twitter, το Spotify, το Netflix, το Mashable και αρκετά άλλα.

Είναι ακόμα άγνωστο το ποιος βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις, οι οποίες άρχισαν στις ανατολικές ΗΠΑ και στη συνέχεια εξαπλώθηκαν σε άλλα τμήματα της χώρας και τη δυτική Ευρώπη.

Λόγω της περιοδικής φύσης των προβλημάτων ήταν δύσκολο να διαπιστωθεί ποιοι ακριβώς ήταν οι στόχοι της- ωστόσο, σύμφωνα με το Gizmodo, ο αριθμός ήταν μεγάλος, και περιλαμβάνονταν, πέρα από τα προαναφερθέντα, το CNN, το HBO Now, οι New York Times, το People.com, η Wall Street Journal και το Yelp.

Αμιερκανοί αξιωματούχοι δήλωσαν στο Reuters πως την υπόθεση διερευνούν το FBI και το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ.

Σημειώνεται πως το περιστατικό λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια μιας περιόδου η οποία χαρακτηρίζεται από έντονους προβληματισμούς για την κυβερνοασφάλεια στις ΗΠΑ, ειδικά μετά από τις κατηγορίες προς τη Ρωσία για επιθέσεις χάκερ με σκοπό τον επηρεασμό των αμερικανικών εκλογών.

Η Dyn εδρεύει στο Μάντσεστερ του Νιου Χαμσάιρ και παρέχει υπηρεσίες διαχείρισης DNS (domain name servers). Στους πελάτες της περιλαμβάνονται μεγάλες εταιρείες, όπως οι Pfizer, Visa Netflix, Twitter, Soundcloud και BT. Όπως ανακοίνωσε, είναι σε εξέλιξη οι προσπάθειες να βρεθεί πώς η επίθεση προκάλεσε το πρόβλημα, αλλά προτεραιότητα είναι η αποκατάσταση της σωστής λειτουργίας.

Προτεινόμενα για εσάς