Εκατοντάδες Σύροι αντάρτες εκκενώνουν πόλη κοντά στη Δαμασκό

Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016 17:09
UPD:17:24
REUTERS/KHALIL ASHAWI

Σύμφωνα με πηγή, το επόμενο στάδιο θα είναι όσοι αντάρτες το επιθυμούν να καταθέσουν τα όπλα τους ώστε να μπορέσουν να παραμείνουν στην πόλη (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Περίπου 620 αντάρτες, μαζί με τις οικογένειές τους, αποχωρούν από την πολιορκημένη κοινότητα Μουανταμίγιατ Αλ Σαμ, κοντά στη Δαμασκό, ανακοίνωσε τοπικός αξιωματούχος στο πλαίσιο συμφωνίας των ανταρτών με το καθεστώς του προέδρου της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ.

«Τα λεωφορεία τα οποία μεταφέρουν τους αντάρτες κατευθύνονται προς το Ιντλίμπ», επαρχία της βορειοδυτικής Συρίας η οποία ελέγχεται από συμμαχία των ανταρτών και των τζιχαντιστών του Μετώπου Φατέχ Αλ Σαμ, ανέφερε ο Χάσαν Γάντουρ, αξιωματούχος της κοινότητας ο οποίος έχει αναλάβει τη διαδικασία της «συμφιλίωσης» στην περιοχή. Σύμφωνα με την πηγή αυτή οι αντάρτες συνοδεύονται από τις οικογένειές τους.

Τους τελευταίους μήνες έχει κηρυχθεί κατ' επανάληψη εκεχειρία μεταξύ του καθεστώτος και των ανταρτών σε ορισμένες περιοχές της χώρας, κυρίως γύρω από τη Δαμασκό, προκειμένου να φύγουν οι αντάρτες και να προωθηθεί ανθρωπιστική βοήθεια στους κατοίκους.

Η συμφωνία για την κοινότητα Μουανταμίγιατ Αλ Σαμ αφορά περίπου 2.100 ανθρώπους, είπε έτερος τοπικός αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του. Σύμφωνα με την πηγή αυτή, το επόμενο στάδιο θα είναι όσοι αντάρτες το επιθυμούν να καταθέσουν τα όπλα τους ώστε να μπορέσουν να παραμείνουν στην πόλη.

Η συνοικία, στα νοτιοδυτικά της Δαμασκού, στην περιοχή της Ανατολικής Γούτας, χαρακτηρίστηκε «πολιορκημένη πόλη» από τον ΟΗΕ τον περασμένο Ιανουάριο, καθώς το συριακό καθεστώς την είχε αποκλείσει, με αποτέλεσμα να παρατηρηθούν ελλείψεις σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Περίπου 20 περιοχές ή κοινότητες στη Συρία βρίσκονται αυτήν την περίοδο υπό πολιορκία, κυρίως από τις δυνάμεις του καθεστώτος το οποίο κατηγορείται ότι καταφεύγει σε αυτή τη μέθοδο για να αναγκάσει τους αντάρτες να καταθέσουν τα όπλα.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή