Αδ. Γεωργιάδης: Η κυβέρνηση να παγώσει κάθε διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες

Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016 13:18
UPD:13:20
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σε ό,τι αφορά το ΕΣΡ σημείωσε ότι η Ν.Δ. είναι διατεθειμένει να ψηφίσει για τη συγκρότηση του Συμβουλίου «αν θέλουν αύριο το πρωί», αλλά πρώτα η κυβέρνηση θα πρέπει «να δώσει πίσω την αρμοδιότητα στο ΕΣΡ και να ξεκινήσει τη διαδικασία από την αρχή»

Να «παγώσει» κάθε διαδικασία σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες κάλεσε την κυβέρνηση ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης, καθώς, όπως ανέφερε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, «σε λίγες ημέρες, το πολύ σε λίγες εβδομάδες, θα έχουμε την τελική ετυμηγορία του Ανώτατου Δικαστηρίου επί της συνταγματικότητας ή όχι του νόμου».

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο επανακατάθεσης της τροπολογίας του υπουργού Επικρατείας, ο κ. Γεωργιάδης εκτίμησε ότι «δεν υπάρχει πια λόγος να τρέξει ο κ. Παππάς να ψηφίσει μια τροπολογία για την οποία γνωρίζει ότι αν ο νόμος βγει αντισυνταγματικός, μετά από δύο – τρεις εβδομάδες, η τροπολογία αυτή αυτομάτως θα καταπέσει». «Το σωστό είναι να σταματήσουμε τη συζήτηση για αυτή την υπόθεση, μέχρι να αποφασίσει το δικαστήριο», ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά το ΕΣΡ σημείωσε ότι η Ν.Δ. είναι διατεθειμένει να ψηφίσει για τη συγκρότηση του Συμβουλίου «αν θέλουν αύριο το πρωί», αλλά πρώτα η κυβέρνηση θα πρέπει «να δώσει πίσω την αρμοδιότητα στο ΕΣΡ και να ξεκινήσει τη διαδικασία από την αρχή».

«Οι άνθρωποι που ως αντιπολίτευση δεν είχαν ψηφίσει τη σύσταση ούτε μίας ανεξάρτητης αρχής, κατηγορούν τη Ν.Δ. ότι μπλοκάρει τις ανεξάρτητες αρχές που τις έχει ψηφίσει όλες πλην μίας, του ΕΣΡ», παρατήρησε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Επισήμανε ακόμη ότι «το ΕΣΡ υπήρχε, με νόμιμη σύνθεση, απλώς είχαν λήξει οι θητείες τριών μελών του» και ότι «μπορούσε να συνεχίσει να λειτουργεί και με μειωμένη σύνθεση». «Ένα βράδυ ήρθε ο κ. Παππάς και κατήργησε όλα τα μέλη του ΕΣΡ. Γιατί τα κατήργησε; Γιατί ήθελε να διώξει την κ. Λίνα Αλεξίου, η οποία είναι η μητέρα της κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου. Κατήργησαν λοιπόν όλο το συμβούλιο με το πρόσχημα ότι είχαν λήξει οι θητείες των τριών μελών τους. Αφού κατήργησαν μόνοι τους το ΕΣΡ - γιατί επαναλαμβάνω ΕΣΡ υπήρχε-  άλλαξαν το νόμο και πήραν την αρμοδιότητα των αδειοδοτήσεων των καναλιών από το ΕΣΡ», πρόσθεσε.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή