Μου πρότειναν πολλές φορές να εγκαταλείψω τη Συρία, δηλώνει η σύζυγος Άσαντ

Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016 19:24
UPD:19:31
EPA/SANA / HANDOUT

«Βρίσκομαι εδώ από την αρχή και δεν μου έχει ποτέ περάσει από το μυαλό ότι θα βρισκόμουν οπουδήποτε αλλού» τόνισε η Άσμα Άσαντ σε μια συνέντευξη που προβλήθηκε την Τρίτη (φωτ. αρχείου)

 

Η σύζυγος του προέδρου της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ αποκάλυψε κατά τη διάρκεια συνέντευξης την παραχώρησε, ότι οι εχθροί του συζύγου της τής προσέφεραν την ευκαιρία να εγκαταλείψει τη Συρία προκειμένου να κλονιστεί η εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του.

Ωστόσο εκείνη, όπως δήλωσε, την απέρριψε και δεν έχει φύγει από την χώρα της από τότε που ξεκίνησαν οι εχθροπραξίες.

Μιλώντας στα αγγλικά στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Ρωσίας Rossiya 24 - στην πρώτη συνέντευξη που έδωσε σε ένα ξένο μέσο ενημέρωσης μετά την έναρξη του εμφυλίου - η Άσμα Άσαντ, πρώην τραπεζίτης που γεννήθηκε στο Λονδίνο, δεν ανέφερε ποιος της έκανε την πρόταση να φύγει.

Επισήμανε όμως ότι τα πρόσωπα που επιχείρησαν να την πείσουν να εγκαταλείψει την χώρα της δεν ήταν Σύροι και ότι οι προσφορές τις οποίες της έκαναν ήταν «ανόητες».

«Βρίσκομαι εδώ από την αρχή και δεν μου έχει ποτέ περάσει από το μυαλό ότι θα βρισκόμουν οπουδήποτε αλλού» τόνισε η 41χρονη μητέρα τριών παιδιών στο Rossiya 24 σε μια συνέντευξη που προβλήθηκε την Τρίτη.

«Ναι, μου προσέφεραν την ευκαιρία να φύγω από τη Συρία ή μάλλον να εγκαταλείψω τη Συρία. Αυτές οι προτάσεις περιελάμβαναν εγγυήσεις ασφάλειας και προστασίας εμού και των παιδιών μου, ακόμα και οικονομικής ασφάλειας. Δεν χρειάζεται να είσαι ιδιοφυής για να καταλάβεις τι ακριβώς επιδίωκαν αυτοί οι άνθρωποι. Επρόκειτο για μια εσκεμμένη απόπειρα να κλονίσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στον πρόεδρό τους», είπε.

Η Άσμα Άσαντ, το «τριαντάφυλλο της ερήμου» όπως την είχε αποκαλέσει η αμερικανική Vogue πριν από την εξέγερση εναντίον του καθεστώτος του συζύγου της το 2011, έχει επικριθεί σφόδρα για το γεγονός ότι δεν πήρε ποτέ θέση για τα μέτρα καταστολής κι επιπλέον διότι εμφανιζόταν σπανίως δημοσίως.

Εδώ και δύο χρόνια, τα συριακά μέσα ενημέρωσης προβάλλουν τακτικότερα πλάνα από την καθημερινότητά της Πρώτης Κυρίας της Συρίας που επικεντρώνεται στο να συναντά τραυματίες του πολέμου ή ορφανά ή κατά τη διάρκεια κοινωνικών ή εκπαιδευτικών εκδηλώσεων.

Τα πρώτα χρόνια της σύρραξης κυκλοφορούσαν φήμες ότι η κ. Άσαντ είχε φύγει από τη Συρία μαζί με τα παιδιά της για το Λονδίνο, όπου μεγάλωσε, ή τη Ρωσία, χώρα σύμμαχο του συζύγου της.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή