Άσαντ και Ρωσία κατηγορούν ΗΠΑ για σχέδια διευκόλυνσης του ISIS

Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016 16:58
UPD:17:00
REUTERS/STRINGER

Σύμφωνα με τους Σύρους, το σχέδιο περιλαμβάνει ασφαλείς διόδους για τους τζιχαντιστές ώστε να φθάσουν και να ανοίξουν νέα μέτωπα στην ανατολική Συρία (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Οι συριακές ένοπλες δυνάμεις κατηγόρησαν την Τρίτη τη διεθνή συμμαχία υπό τις ΗΠΑ ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος ότι σχεδιάζει να επιτρέψει στους τζιχαντιστές που θα εκδιωχθούν από τη Μοσούλη να περάσουν τα σύνορα της Συρίας και να ενισχύσουν την παρουσία των τζιχαντιστών εκεί.

Το καθεστώς της Συρίας σημειώνει ότι «θα αντιταχθεί σε μια τέτοια προοπτική με κάθε μέσον».

Σύμφωνα με τους Σύρους, το σχέδιο περιλαμβάνει ασφαλείς διόδους για τους τζιχαντιστές ώστε να φθάσουν και να ανοίξουν νέα μέτωπα στην ανατολική Συρία.

«Κάθε προσπάθεια να διασχισθούν τα σύνορα, είναι επίθεση στην εθνική κυριαρχία της Συρίας και θα αντιμετωπιστεί με όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις», καταλήγει ο συριακός στρατός.

Σχετικές αιχμές είχε αφήσει νωρίτερα και ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, σημειώνοντας ότι εύχεται, εάν οι τζιχαντιστές διαφύγουν από το δυτικό Ιράκ προς την ανατολική Συρία, αυτό να γίνει επειδή οι Αμερικανοί δεν θα μπορούν να τους εμποδίσουν κι όχι επειδή «δεν θα θέλουν να τους εμποδίοσουν».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή